Mozaik

Novi instrumental grupe Akademia – 2000 Years

by Željko Milović | 01:03:2016 | 09:17:20

Kako smo prije nekoliko dana i najavili, barski bend „Akademia“ oglasio se novim instrumentalnim singlom – nakon jazzy broja “Malit te zi”, na red je došla slow-hand rock numera „2000 years“ (Stara maslina).
 
Riječ je o odličnom instrumentalu za starije ljubitelje ove vrste muzike, koji pamte najfinije momente jugo-škole instrumentalnog rocka, a u kojoj glavnu osnovu melodijske priče čine preplitanje pasaža na gitari Milana Lepedata - gosta na snimku, i klavijatura Mladena Kovačevića.  

 
„2000 Years“ (Stara maslina) je pjesma koju je vođa benda Božidar Gagović komponovao još 1997. godine, a uobličena je prije desetak dana u studiju „Gain“. Aranžman potpisuju rock band „Akademia“ i nekadašnji gitarista „Ružinog trna“ Novak Brajović.
 
Već gotovo deceniju najtraženiji klupski bend Crne Gore, poslije uspješnih nastupa na trgovima zimus, nastavlja i sa koncertnim aktivnostima.
 
“Svi znaju što ‘Akademia’ nudi, domaći rock standard i pokoji strani, dobru svirku, a ne otaljavanje tezge, pa pretpostavljam da je to razlog zašto nas zovu. Pjesme koje smo do sada ekranizovali se intenzivno vrte po TV stanicama i zadovoljni smo maksimalno kako to ide. U planu je i ekranizovanje nezvanične himne Bara ‘Grad je širok kao more’ u našoj varijanti, trenutno smo u fazi traženja pokrovitelja”, zaključuje Gagović.