Mozaik

Akademia snima novi spot

by Silvija Vukelić | 04:04:2016 | 20:36:59

Snimanje spota za pjesmu “Grad je širok kao more” najaktivnijeg barskog klupskog benda “Akademia” počelo je proteklog vikenda.
 
Kadrovi spota za pjesmu, koja je već decenijama svojevrsna himna Bara, snimani su na korzou, u parku Dvorca kralja Nikole, Starom Baru i Sutomoru.
 

 

“I ovoga puta zadatak smo povjerili uigranom timu ‘Bubulj produkcije’ - Dejanu Seniću, Branku Maljeviću, Drašku Radoviću i Dragu Profaci. Poslužilo nas je lijepo vrijeme, tako da smo usput snimali i kadrove za instrumental koji smo nedavno objavili ‘2000 Years - Stara maslina’, koji je zamišljen da bude kao televizijski intermeco. Namjeravamo da uskoro ekranizijemo i čuveni ‘Malit te zi’” kazao je frontmen benda Božo Gagović.
 
Pjesmu “Grad je širok kao more” kompozitora iz Bara Milorada Mikija Jelenića po tekstu Božidara Filipovića snimili su još prošlog proljeća. Zbog brojnih obaveza benda i članova “Bubulj produkcije”, tek ovih dana su se “sklopile kockice” da se krene u realizaciju planiranog.
 
“U spotu se pojavljuje samo pjevač Gajo Ugrenović. Vjerujem da ovog puta neće biti toliko zahtjevna montaža, pa očekujemo da spot bude gotov za najviše dvije-tri sedmice”, najavio je Gagović. Ekskluzivno za Radio Bar i Bar info otkrio je da večeras ulaze u studio kako bi snimili novu autorsku numeru.

 
“Pjesma nosi naziv ‘Ako zaboraviš’. Muziku sam radio ja, a tekst naš stari drugar Goran Janković, inače otac Ivane Janković, pjevačice ‘Grimma’. To je stara pjesma koju sam komponovao daleke 1994. godine, međutim, tek sada je došla na red. Biće to duet Gaja i Đorđa Milovanovića iz ‘Aleks tria’”, kazao je Božo.
 
On posebno ističe dobru saradnju sa TOB i Opštinom Bar. “Saradnja je sve bolja i bolja. Svirali smo za Novu godinu, nedavno na Festivalu vina i ukljeve… Napokon ‘Akademia’ dolazi na ono mjesto koje objektivno i zaslužuje”, zaključio je Gagović.