Mozaik

Vojvodić promovisala pjesmu i spot o Crnoj Gori

by Željko Milović | 18:05:2016 | 14:33:27

Danas su u podgoričkom KIC-u "Budo Tomović“ promovisani pjesma i spot sopranistice iz Bara Aleksandre Vojvodić Jovović. Riječ je o numeri “Iskra vječnog plamena”, posvećenoj desetogodišnjici obnove crnogorske državnosti.
 

“Iskra vječnog plamena” je intonirana kao oda, i karakterišu je svi prerogativi numera ovakvog tipa. Moćan glas Vojvodić Jovović je pocrtao patriotske stihove Sanje Perić, uz krešendu u "Za mene si jedina“, dok muziku potpisuje Slaven Knezović. Pjesma je snimljena u studiju Senada Dreševića.
 
Vojvodić Jovović se na promociji zahvalila svima koji su bili dio tima, istakavši da je njen motiv za snimanje pjesme bila isključivo ljubav prema svojoj zemlji, kao i da je pomoć za realizaciju stigla sa raznih strana.
 

"Najveću pomoć imala sam od Ministarstva nauke, konkretno ministrice Sanje Vlahović, a pomogli su i Opštine Bar i Kotor, luke Bar i Kotor, Nacionalna turistička organizacija, Turistička organizacija Podgorica i Ministarstvo finansija“, navela je Vojvodić Jovović.
 
Knezović je rekao kako se na projektu radilo pet mjeseci, uz mnogo vremena provedenog u studiju, te kako se nada da su napravili pjesmu koja će ih nadživjeti. On je posebno potencirao rad Dejana Senića i "Produkcije Bubulj“, koji su napravili "vanserijski dobar spot koji može promovisati Crnu Goru na svim meridijanima“.
 

A sam spot za “Iskru vječnog plamena” je izvanredno režirana razglednica najljepših predjela Crne Gore, utkana u melodiju, tako da to ne izgleda kao brak iz računa, već kao prirodni spoj slike i zvuka. Preovlađuju upečatljivi kadrovi iz vazduha, a lajt motiv spota je crvena haljina koju nosi Vojvodić Jovović, što simbolizira crnogorsku zastavu, kreacija Marine Banović Žuver.
 
Kreatorka se u kratkom obraćanju zahvalila Knezoviću što je upravo nju izabrao za ovaj posao, ali i potencirala da on nije bio težak, jer "Vojvodić upravo otjelotvoruje onako kako treba da izgleda žena, ratnica, Crnogorka“.