Mozaik

Adrian i Akademia svirali na proslavi Dana nezavisnosti SAD

by Željko Milović | 02:07:2016 | 13:39:22

Proslava Dana nezavisnosti SAD održana je sinoć u američkoj ambasadi u Podgorici, a osim zvanica iz javnog života, među prisutnima je bilo još Barana – naime, za dobru muzičku atmosferu bili su zaduženi Adrian Lulgjuraj i kao prateći bend “Akademia”.


“Shodno našem imidžu profesionalnog benda koji pop-rock repertoar može prilagoditi publici i manifestaciji, tako smo i ovoj svirci pristupili maksimalno ozbiljno i odlučili se za inostrani rock repertoar,  ‘provučen balkanskim tenor dionicama’: ‘U2’, ‘Queen’, ‘Bon Jovi’, ‘The Doors’, ‘AC/DC’, Seal, Chris Isaak... Posljednja pred bis je bila havajska ‘Aloha Friday (No Work Till Monday)’, ali u našoj, desetominutnoj verziji po ambasadorkinoj želji. Na bis smo izveli ‘Runnaway’ i ‘Highway to Hell’”, rekao je za Bar Info Božo Gagović, frontmen “Akademie”.

Ovo je, inače, druga godina zaredom da se Adrian i grupa “Akademia” pojavljuju kao učesnici proslave Dana nezavisnosti SAD. Osim Lulgjuraja i “Akademie”, sinoć su nastupili i orkestar američke bleh muzike, i dva hora.


Proslavi su prisustvovali mnogi crnogorski zvaničnici, među njima i premijer Milo Đukanović, predsjednik Filip Vujanović, predsjednik Skupštine Darko Pajović, ministri, lideri političkih partija, predstavnici nevladinog sektora, javni, privredni, kulturni i sportski radnici Crne Gore...