Mozaik

VIDEO: Sergej Ćetković otvorio Ljeto sa zvijezdama

by Vesna Šoškić, photo by Anto Baković | 13:07:2016 | 13:44:15

Deseto, jubilarno “Ljeto sa zvijezdama”, muzička manifestacija koju u sezoni priređuju Turistička organizacija i Opština Bar, počelo je sinoć u dobroj atmosferi sa miljenikom barske publike Sergejom Ćetkovićem.
  
Kada je ustanovljena muzička manifestacija “Ljeto sa zvijezdama”, 2006., u godini kada je naša država obnovila nezavisnost, počela je upravo 13. jula sa zvijezdom crnogorske muzičke scene-Sergejom Ćetkovićem. Za  deset godina održano je više od 70 koncerata na kojima su gostovale najpoznatije muzičke zvijezde iz zemlje i regiona, a pojedinim koncertima prisustvovalo je i  do 10.000 posjetilaca. Danas, deceniju kasnije, kada naša država obilježava velike jubileje, "Ljeto sa zvijezdama" ponovo je otvorio miljenik barske publike Sergej Ćetković.

 
“Drago mi je da sam u Baru i ponovo na ‘Ljetu sa zvijezdama’. Nadam se da neće opet proći deset godina da budemo zajedno, mada sam u okviru turneje bio u Baru. Poznajem barsku publiku i znam da će biti dobra atmosfera. Obećavam dobar provod, promociju novog CD-a, a možda bude i neka prosidba”, kazao je Radio Baru i Bar infu uoči koncerta Sergej Ćetković.
 
Tako je i bilo. Publika je zajedno sa Sergejom otpjevala sve njegove hitove.
“Koncert je odličan, kao što smo i očekivali. Volim Sergeja, volim kako pjeva, zaista uživamo večeras. Dobro je da se nešto ovakvo dešava u našem gradu i to uoči Dana državnosti, svaka čast organizatorima... Dolazim iz Beograda, slušala sam Sergeja i tamo, ali je ovdje poseban ugođaj, slušati ga u njegovoj zemlji, među njegovom publikom..divno je...Izvanredan koncert", bili su neki od komentara posjetilaca na sinoćnjem koncertu.
 
Organizatori, Turistička organizacija i opština Bar potrudili su se, slijedeći želje publike da “Ljeto sa zvijezdama” traje i onda kada ekonomska situacija nije bila zavidna, na zadovoljstvo i Barana i njihovih gostiju.

 
“Drago mi je što imamo kontinuitet deset godina, što obilježavamo ovaj naš mali jubilej kada naša država slavi velike državne praznike. Željeli smo da našoj publici i građanima Bara i brojnim turistima priredimo lijepe trenutke i srećna sam kada vidim publiku koja u potpunosti uživa u nastupima naših i regionalnih muzičkih zvijezda. Namjera i jeste bila da okupimo najveća muzička imena iz zemlje i regiona, koje publika voli. Imali smo više od 40 izvođača i preko 70 koncerata, jer neki su nastupili i dva, tri puta. Ovo je još više oživjelo naš grad u turističkoj sezoni i značajno obogatilo turističku ponudu", kazala je direktorka TO Bar Neda Ivanović.
 
Naredni koncert na "Ljetu sa zvijezdama" je u petak, 22. jula kada će nastupiti poznata hrvatska pop zvijezda Nina Badrić, uz  štandove sa plodovima masline i crmničkim vinom na lijepom šetalištu kralja Nikole. Nakon toga, svakog petka, do kraja avgusta Barane i njihove goste očekuju novi koncerti i nove muzičke zvijezde.