Mozaik

VIDEO: Nina Badrić na Ljetu sa zvijezdama

by Vesna Šoškić, photo by Anto Baković | 23:07:2016 | 13:03:23

Na barskom "Ljetu sa zvijezdama", muzičkoj manifestaciji koju u turističkoj sezoni organizuju opština i TO Bar, ovoga petka nastupila je poznata hrvatska pop zvijezda Nina Badrić.
 
Brojna publika uživala je na koncertu, ali i duž šetališa kralja Nikole, gdje je bio postavljen video-bim na kojem su gosti iz obližnjih lokala i prolaznici mogli pratiti nastup popularne pjevačice.

 
Muzička diva i ljubimica regiona Nina Badrić nije bila prvi put u Baru, ali premijerno na “Ljetu sa zvijezdama”, i kako kaže voli barsku publiku, koja uvijek dobro reaguje na sve njene pjesme.
 
“Ostao mi je u veoma lijepom sjećanju koncert u Baru, koji sam imala u sklopu T-mobile turneje, prije 4 godine. Bilo je prekrasno, fantastično i tako će biti i večeras, sigurna sam”, kazala je Radio Baru i Bar infu prije nastupa Nina Badrić.
 
Sinoćnji koncert u Baru Nini je bio posljednji, pred prvi solistički koncert , 8. avgusta u pulskoj Areni, kojim će obilježiti 20 godina rada na muzičkoj sceni.
 
“Ne volim baš obljetnice, ali moj tim je smatrao da treba obilježiti te dvije decenije. Bilo je svega, kada se osvrnem, počeci od nule, iako pjevam od svoje devete godine. Sa velikom vjerom i željom krenula sam u sve to, bilo je hrabro i sa dosta rizika, bila sam mlada. Ali, pokazalo se dobro i da je dobro slijediti svoju intuiciju i talenat. Uzbuđena sam pred tim koncertom u Areni, ljepota tog amfireatra me nadahnuje. Poslije Bara kreću intenzivne pripreme i probe”, kaže Badrićka.
 
Do kraja godine objaviće i novi album u prepoznatljivom stilu, sa par iznenađenja, a nedavno je uradila i spot za svoju novu pjesmu "Dani i godine", koja je veoma dobro prihvaćena kod publike širom regiona.

 
“Malo ljudi zna da sam ja, u stvari većinski autor svoje karijere, gotovo svih tekstova i glazbe. ‘Dani i godine’, napisala sam u koautorstvu sa Predragom Martinjakom. To je jedna lijepa, pozitivna ljubavna priča sa jakom emocijom. Vjerujem da je to svačija priča, kako moja tako svakog u publici i zato pretpostavljam dobro reaguju", rekla je ona.
 
“Dolazim svake godine i super se provodim", rekla je jedna barska gošća, koja je prisustvovala koncertu.
 
"Volim mnoge njene pjesme, a najviše ‘Prokleto je sve od tebe’, uživamo, dobro je i ‘Čarobno jutro’, ‘Nek ti bude kao meni’, ‘Ja za ljubav neću moliti’ itd.. "Ovo je u jednu ruku promocija i turizma i Bara i odličan ugođaj, svaka čast i sve pohvale za organizatore"..."Mislim da je super što se ovako nešto dešava u Baru,svakog petka, potrudiću se da budem na svim koncertima"...kazali su nam posjetioci koncerta.

 
Turistička organizacija Bara ove godine, na desetogodišnjici "Ljeta sa zvijezdama" pripremila je svakog petka muzičke hepeninge, različitog žanra, a od ove godine publika uživa duž cijelog šetališta kralja Nikole, posmtrajući koncert na video bimu, postavljenom na centralnom mjestu.
 
“Ovo je, čini mi se jedan dobar potez na desetom, jubilarnom "Ljetu sa zvijezdama". Sa druge strane lokacije gdje je veliki broj restorana i kafića postavili smo video bim kako bi i gosti lokala i prolaznici mogli slušati i pratiti sve naše koncerte. Bilo je ovo jedno divno veče, prava primorska, ljetnja atmosfera”, istakla je direktorka TO Bar Neda Ivanović, koja je za naredni petak najavila veče etno zvuka.
 
Nastupiće poznati bendovi koji njeguju ovu vrstu muziku- "Divanhana" iz BiH, "Monistra" iz Makedonije i barska etno grupa "Zora", dok će na šetalištu kralja Nikole biti preko 50 štandova sa crmničkim vinom, plodovima masline, medom, suvenirima i drugim autentičnim barskim proizvodima.