Mozaik

Grimmov novi album je priča o iskrenosti

by POBJEDA | 03:08:2016 | 07:58:04

Novi album sastava “Grimm” – “Iza tišine” objavljen je prije sedam dana u izdanju “Miner recordsa”, na rođendan pjevača Nebojše Đukanovića. Tim povodom, frontmen grupe juče je na svom Fejsbuk profilu napisao nekoliko činjenica o novom materijalu, uz komentar da “nove pjesme nijesu upućene dominantnoj većini, jer ne nude isprazni pozitivizam, opskurnu zabavu i kratkotrajne banalne užitke”.
 
“Album ‘Iza tišine’ je svojevrsan znak vremena, opis trenutka kroz različite i dominantne emocije koje prosječna individua posjeduje. Ovo djelo je čedo mog unutrašnjeg glasa, a svaka nota i slovo imaju svoju težinu. Na albumu nema pjesme koja je tu da upotpuni predviđen broj, već je, kamenčić u mozaiku, osobna boja i slika emocije. To je autentični skup priča, a svaka melodija je pažljivo ukomponovana da dočara riječi koje nose poruke. Ovo je priča o našoj stvarnosti, našim nedoumicama, emotivnim prelomima, teškim ljubavima i o smrti, ali ne kao strašnoj i krajnjoj destinaciji, već kao novom rođenju i odlasku u multidimenzionalnost”, napisao je Đukanović.
 
Istakao je da nove pjesme nijesu upućene dominantnoj većini, jer ne nude isprazni pozitivizam, opskurnu zabavu i kratkotrajne banalne užitke.
 
“Ovo je album koji utiče na svijest i na duh, budi emocije. Nije me briga da li će se prodavati, ili dopadati bilo kome. Ovo je priča o iskrenosti upućena upravo onima koji su zadržali i dijete i starca u sebi. Nacrtao sam suviše ozbiljne konture, tako neozbiljnoj i marginalizovanoj stvari kakva je rok muzika. Opet, sigurno znam, da koga bude okusio tri puta, kušaće ga dugo vremena, a kome se ne dopadne prilikom preslušavanja prve dvije pjesme, neka ga što prije zavitla u kantu, da se ne bi dalje zamarao. Jer ova priča nije zanjega ili nju”, zaključio je Đukanović.