Mozaik

VIDEO: Halid Bešlić na punom barskom korzu

by Vesna Šoškić; photo by Anto Baković; snimatelj: A.Karađuzović; montaža: V.Orlandić | 13:08:2016 | 15:33:04

Nakon zvijezda pop muzike, etno zvuka, fankija i opere, u okviru “Ljeta sa zvijezdama” nastupio je jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike Halid Bešlić, i prema očekivanjima okupio najveći broj posjetilaca.
 
Kako su organizatori , TO i Opština Bar obećali, deseto, jubilarno “Ljeto sa zvijezdama” koncipirano je da udovolji različitim muzičkim ukusima. Fanovi narodne muzike su više nego zadovoljni jer su na šetalištu kralja Nikole uživali uz hitove jedne od najvećih folk zvijezda u regionu, Halida Bešlića.

 
“Dugo se dogovaram sa Turističkom organizacijom i drago mi je što sam poslije dužeg vremena u Baru. Nadam se da nas vjetar i kiša neće omesti, ja dolazim sa Romanije, tamo je juče bilo svega 6 stepeni. U Baru nam je toplo višestruko, potrudiću se da bude dobar koncert i nadam se da će to biti jedan od nastupa koji ću dugo i ja pamtiti”, rakao je za Radio Bar i Bar Info Halid Bešlić, uoči koncerta.
 
Tako je i bilo.Nakon nastupa kazao je da je oduševljen i da nosi nezaboravne utiske.
 

A, impresije publike su: “Utisci su fenomenalni. Ja posjećujem sve koncerte petkom. Ovo mi je najbolje veče. Halid je moja ljubav, volim sve njegove pjesme, a najviše ‘Prvi poljubac’. Fantastično je, ovo je najveći pogodak organizatora i najbolji pjevač kojeg su doveli, trebalo bi što više ovakvih pjevača angažovati. Sve je idealno, svaka čast i na organizaciji i na svemu. Ukusi su različiti, ali ovo je prava zvijezda i za mene do sada najbolji koncert. Drago mi je što imamo ovakva dešavanja u Baru, da okupimo ljude i uživamo svi zajedno. Fenomenalno je...”.
 Halid Bešlić je prisutan već 40 godina na muzičkoj sceni. Objavio je 16 albuma, održao 1000 solističkih koncerata i imao 500 nastupa u humanitarne svrhe.
 

Na koncert u Baru, došao je da podrži kolegu i prijatelja i crnogorska zvijezda narodne muzike Zoran Kalezić.
 
“Halid je moj veliki drug i prijatelj, topao u duši, ima predivne pjesme, mi smo ljudi i pjevači starog kova, radimo pošteno i vodi nas ogromna ljubav prema muzici. Srećan sam u potpunosti jedino kad pjevam. Došao sam iz Danilovgrada da ga slušam i uživam”, kazao nam je Zoran Kalezić, istakavši kako se nada da će i on biti gost ove ljetnje turističke manifestacije u Baru.
 

Nastup u Baru Halid Bešlić, kojeg nazivaju “kraljem meraka i sevdaha”, završio je upravo pjevajući zajedno sa publikom najpoznatije sevdalinke.