Mozaik

VIDEO: Dodjela nagrada Za još ljepši grad, pa koncert tri benda

by Vesna Šoškić, photo by Anto Baković, snimatelj A.Karađuzović, montaža V.Orlandić | 20:08:2016 | 17:31:57

U akciji “Za još ljepši grad” Turističke organizacije Bara, koja je trajala od 1. juna do 1. avgusta učestvovalo je ukupno 69 kandidata, 33 pravnih i 36 fizičkih lica. Nagrade onima koji imaju najljepše uređene bašte, terase, vrtove i balkone, uručene su uoči početka koncerta “Ljeto sa zvijezdama”, na bini, na Šetalištu kralja Nikole.
 
Turistička organizacija Bara pokrenula je akciju “Za još ljepši grad” još prije 14 godina, kako bi podstakla vlasnike kuća, ali i hotelijere i ugostitelje da što ljepše urede svoje terase i bašte i tako doprinesu estetici ambijenta, ljepšem izgledu i turističkom imidžu grada. Akcija je sve bolje prihvaćena od građana, i iz godine u godinu ima sve više učesnika.
 

Milivoje Dabović iz Virpazara dobio je prvu nagradu i 300€ od TO Bara za najljepše uređeni vrt u vangradskom području, u kategoriji fizičkih lica.
 
“Nije teško održavati terasu i baštu tako lijepim. Bavim se pčelarstvom i vinovom lozom, a ovo radim usputno, rutinski. Provodim 3 do 4 sata u bašti i trudim se da dvorište bude što ljepše i atraktivnije, i zaista izgleda fino, u što se možete uvjeriti ako dođete kod mene ili pogledate fotografije. Svako ko prođe pored moje kuće zastane diveći se, jer je stvarno atraktivno”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Dabović.
 
Tatjana Matović iz Sutomora je dobila specijalnu nagradu za kreativni dizajn bašte u betonu.
 
“Meni je uređenje bašte više razonoda nego trud, to je relaksacija, odmor, radim to iz ljubavi. Kamen i cvijeće su moja ljubav”, rekla nam je Matović.
 

Zorica Kostić iz Sutomora je prošlogodišnja dobitnica prve nagrade za najljepši vrt do 500m2, a ove godine dobila je drugu nagradu i 200€.
 
“Ako se ima ljubavi, ništa nije teško, a ovakve nagrade Turističke organizacije su nam dodatni podstrek i elan. I ovo je odlična ideja”, kazala je Kostić.
 

Prve nagrade u kategoriji pravnih lica za lijepo uređen prostor dobili su i hoteli “Sato” i “Ruža vjetrova”, kao i restoran “Voda u kršu”, u Šušanju. U kategoriji fizičkih lica među prvonagrađenima su i Olga Masoničić, Krsto Dabanović i Snežana Turković. Žiri je radio u sastavu: Vesna Ljuić,predsjednica - dipl. inženjer poljoprivrede i članovi Ljiljana Dragutinović - inženjer arhitekture, Anto Baković - fotograf i Mira Petrović - predstavnica TO Bar. Izbor je izvršen na osnovu sljedećih kriterijuma: usklađenost vrta, objekta i okoline, raznovrsnost i raspored biljaka u vrtu, vrtno-arhitektonski elementi i kvalitet održavanja.
 
Nakon dodjele nagrade u akciji “Za još ljepši grad” veče je nastavljeno koncertom “Ljeto sa zvijezdama”, na kojem su ovoga petka nastupili Nebojša Đukanović i “Grimm”, “Tropico bend” i Goran Pejović Gula i “Katapult”.
 

“Prvi put smo na ‘Ljetu sa zvijezdama’ i počastvovani smo i zadovoljni. Okupili smo puno ljudi i atmosfera je fantastična”, kazao je Sale iz “Tropico benda”.
 

Koncert je otvorio Baranin Nebojša Đukanović i “Grimm”. “Poslije osam godina ponovo smo na ‘Ljetu sa zvijezdama’ u svom gradu, sa novim bendom i novim materijalom. Publika je fantastično reagovala i, što sam potpuno iznenađen, znala je i pjesme sa našeg novog albuma koji još nije u prodaji”, kazao je nakon nastupa Nebojša Đukanović.
 

Publika je sa nestrpljenjem čekala i svog miljenika Gorana Pejovića Gulu koji je, takođe napravio dobru atmosferu, ali nije želio da daje izjave za TVCG.