Mozaik

Grimm promoviše novi singl - Euridika

by Dnevne novine | 27:10:2016 | 20:00:29

Barski bend Grimm posljednjih mjeseci promoviše album “lza tišine". Nakon spota "Igla u oku tvoje duše", publici je predstavljen i singl "Euridika", a frontmen Nebojša Đukanović kaže da bi zvanična promocija izdanja u Crnoj Gori trebala da se desi u decembru.
 
Dnevne novine: “Euridika” je drugi singl sa albuma "Iza tišine" kojim promovišete ovo izdanje. Numera podsjeća na stariji Grimm, kakva priča stoji iza ovog teksta?
 
Nebojša Đukanović: Prvi singl je “Igla u oku tvoje duše” koja je ekranizovana sa kadrovima iz artističkog kratkometražnog filma "Žena Ludog fovana" u kome i sam imam ulogu Jovana... "Euridika" je drugi singl koji je odredila izdavačka kuća Miner recordings za koju je Grimm izdao novi album "Iza tišine". Pjesma jeste na fonu ranijih Grimm radova i ima radio frendly vibe. Tekst je nastao kao direktna inspiracija jedne od najljepših i najtužnijih priča iz grčke mitologije, premda se može tumačiti i višedimenzionalno.

 
Dnevne novine: Album još nije doživio promociju u Crnoj Gori, da li se uskoro može očekivati?
 
Nebojša Đukanović: Album je izašao na svim prodajnim mjestima gdje se nalaze izdanja Miner recordingsa, pa se tako može nabaviti u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj i Švajcarskoj, a u Crnoj Gori će se naći u prodaji odmah po okončanju promocije albuma, narednog spota i koncerta koji je planiran za prvu polovinu decembra u Podgorici... Nadam se da ćemo sve uspjeti da organizujemo u tom terminu.
 
Dnevne novine: Snimani su i spotovi za neke od numera sa novog albuma, da li će i oni uskoro biti pred publikom?
 
Nebojša Đukanović: Snimljena su dva spota i u fazi su montaže. Jedan od njih će biti element promocije i samog albuma, dakle kao što sam rekao, sve to treba da se desi u prvoj polovini decembra.
 
Dnevne novine: Album je imao recenzije na nekoliko regionalnih metal portala, neki su govorili i djelimičnoj zastupljenosti pop zvuka, ipak, nijeste se složili sa ovom odrednicom?
 
Nebojša Đukanović: Odrednica pop je skraćenica za popularnu zabavnu muziku kakvoj Grimm sigurno ne pripada, ali ako bismo posmatrali pop krajnje rastegljivo, Grimm je svakako snimio materijal veoma lijepih melodija i sadržajnih tekstova, obojenih u jedan specifičan kolorit hard rok-got-ambijental trougla. Samim tim se uslovno može reći da je prijemčiviji za slušaoce od klasičnih i ekstremnih varijanti hevi metala. Grimm je ipak klasičan hard rok bend i bliži je Bon Džoviju nego bendu Metallica, npr.


Dnevne novine: Metal, kao ni svaka kompleksnija muzika u CG nikad nije bio mejnstrim, da li ste ipak zadovoljni reakcijama i odjekom onih koji vas prate?
 
Nebojša Đukanović: Na našim prostorima čak i klasičan rok sastav je daleko od mejnstrima, u odnosu na populaciju koju interesuje muzika uopšte. Dakle, sa tog stanovišta Grimm se ne može nositi, niti to želi sa dometom popularnosti jednog Sergeja Ćetkovića npr, ali sa druge strane Grimm već ima malu armiju obožavalaca koja se prostire na sve zemlje bivše Jugoslavije. Počeli su da se emituju naši spotovi, da se daju intervuji na legendarnim radio stanicama koje baštine rok zvuk i da se dobijaju mnogobrojne poruke podrške sa raznih strana, jer recimo, izgleda sasvim neočekivano da se u malenoj Crnoj Gori pojavio bend koji ima svjetski standard zvuka produkcije i kvaliteta pjesama za mnogo šire područje... Takvi su komentari svih koji su bili u prilici da preslušaju novi album, a mi se nadamo da će i naša publika imati taj utisak kada bude preslušavala nove pjesme. Uglavnom, Grimm je nastavio sa svojom bajkom, sa pričama koje će zainteresovati mnoge koji nikada nijesu pratili Grimm, a starim fanovima biće novo i dragocjeno zadovoljstvo putovanja u nove fantazije.