Mozaik

Đurašević i sa Severinom, autor najslušanijeg singla...

by Željko Milović | 06:02:2017 | 20:19:39

Marko Đurašević Mahoni, barski muzičar koji radi u Beogradu, pozicionirao se kao jedan od traženijih u regionu u domenu pop muzike.

Pjesma našeg multiinstrumentaliste je krajem decembra proglašena za najslušaniji singl u prošloj godini na ex-Yu prostorima na kanalu youtube. Numera "Kost” za koju je napisao muziku, odradio aranžman i mix, i odsvirao gitare, bass i klavijature, a izvode je Amel Ćubić i Emina Jahović, zabilježila je za dva mjeseca 12 miliona (!) pregleda. Numera je zvanično bila prva u pet od šest ex-YU država, osim u Sloveniji.


Posljednji Markov projekat je miksovanje Severinine pjesme “Kao”, koju je regionalna zvijezda izbacila na tržište početkom februara. Utisak je, opšte je mišljenje, da je odrađen izuzetno kvalitetan posao.


Nakon što je aranžirao, producirao i miksovao “Dolly Bell” - prvi singl “Crvene jabuke” sa posljednjeg albuma, Đurašević je sarađivao sa poznatim grčkim kompozitorom Phoebusom (Evangelos Tassopoulos Fivos) koji je sarađivao (i sarađuje) sa najpoznatijim zvijezdama grčke muzike, višestrukim učesnikom “Eurosonga”.


Radio je mix i produkciju za novi singl poznate sarajevske grupe “Valentino”, za novi album “Amadeus benda”, ali i sa Milicom Pavlović iz “Grand produkcije”.

Marko Đurašević Mahoni, bivši član nekoliko barskih grupa (danas svira u Baru samo ljeti u okviru drugarskog “Sound Plate Banda”), po završetku barske Gimnazije 1999. godine je otišao za Beograd, upisao Fakultet za muzičku produkciju, na kome je i diplomirao.
Uporedo sa studiranjem, radio je u skoro svim značajnim muzičkim studijima u Beogradu i sa raznim producentima i popularnim izvođačima. Danas vodi jedan od boljih studija u regionu, studio “B&B” (bivši studio “Zana”).