Sport

Majdi komšije i prijatelji priredili doček

| 23:12:2012 | 23:47:42

U subotu popodne, jedina Baranka među “zlatnim lavicama”, Majda Mehmedović, prvi put je došla kući nakon zlatne medalje i teške povrede na Evropskom prvenstvu u Beogradu.
 
Komšije i prijatelji, uz pomoć megamarketa “Albona” organizovali su joj srdačni doček, uz omiljene kolače, posluženje i piće, na platou nedaleko od kuće.
 
* * *
 
Majda je nedavno dala opširan intervju za “Vijesti”, iz koga prenosimo detalje:
 
- Bilo mi je baš teško kada sam saznala da sam završila nastup na šampionatu. Pogotovo je teško kad znaš da nikako ne možeš da pomogneš. Nije to isto kao kad si na klupi, jer si tada tu, znaš da možeš da pomogneš ako zatrebaš ekipi. Ova povreda je, međutim, značila kraj Evropskog prvenstva za mene. Vjerovala sam, ipak, u djevojke i znala sam da mi neće dozvoliti da zažalim što ne igram.
 
Sa longetom na desnoj nozi je bila primorana da gleda utakmice sa Njemačkom, Španijom, Srbijom i Norveškom. Nije, međutim, mogla da miruje, iako je morala. Stalno je davala podršku saigračicama, ali je ponekad pretjerivala.
 
- Dešavalo se da se zaboravim, da me ponese atmosfera. Tada bih shvatila da moram da se smirim, ali mora da se razumije da mi je bilo jako teško da sjedim i da držim nogu podignutu na stolicu. U finalu je to bilo nemoguće, sve vrijeme sam prestajala pored tribine".
 
Mehmedovićevoj je ukazana posebna čast - kapitenka Marija Jovanović je zajedno sa njom podigla pehar namijenjen prvaku Evrope.
 
-To je bila Marina ideja, zahvalila bih joj se i ovom prilikom. Takođe, veliko hvala Mileni i Kaći, koje su mi predale nagrade za najbolje igračice polufinala i finala. Ta dva sata će mom ocu i meni biti uspomene zauvijek.
 
Majda je stvarno baksuzna - i revanš finala Lige šampiona je propustila zbog povrede grkljana. Srećom, u oba takmičenja su njene saigračice stigle do krova Evrope.
 
- Nadam se da sam “ispucala” broj tih baksuznih povreda. To su stvari na koje ne može da se utiče, ali se nadam da će me takve nesreće ubuduće zaobilaziti. Dobro bi bilo da se nađe neka druga vrsta talije.