Sport

Majda: Hvala mojim Baranima

| 15:05:2012 | 00:04:44

Jedna od najpominjanijih, ako ne i najpominjanija igračica “Budućnosti”, na sinoćnjem finalu Lige šampiona, bila je naša Majda Mehmedović.
 
Na žalost, razlog nije bio lijepe prirode, naprotiv. Izostala je sa najvažnije utakmice sezone usljed teške i izuzetno opasne povrede. Baranka sa brojem 77, u sudaru sa jednom od igračica zadobila je jak udarac u dušnik, i samo brzom i pravovremenom intervencijom fizioterapeuta, spriječene su najgore posljedice.
 
Ekipa Bar Infa danas je razgovarala sa Majdom, koja se i dalje nalazi u bolnici u Podgorici. Ovo je njena priča:
 
- Na samom kraju posljednjeg treninga dobila sam udarac u grlo, laktom u dušnik. Nisam mogla da dođem do vazduha i stvarno sam pomislila da se više neću oporaviti, da je kraj. Srećom, brzo je reagovao fizioterapeut i izvukao dušnik. Odmah sam prebačena u bolnicu, doktori su snimili vrat... Snimak im se činio sumnjiv, pa su donijeli odluku da ostanem u bolnici, i striktno zabranili da igram finale. Nisam smjela da budem ni u dvorani.
 
Gledala sam utakmicu u sobi glavne sestre na odjeljenju, dozvolili su da dođu i moji prijatelji. Bilo mi je jako teško, ali sam rekla sebi da neću plakat. E, to obećanje sebi nisam ispunila. Plakala sam i za vrijeme utakmice, a naročito kad sam vidjela drugarice da mi ispisuju poruke na majicama, kako me pozdravljaju, kako dvorana aplaudira...
 
Djevojke iz tima su bile jutros u bolnici, donijele moju medalju, ne odvajam se od nje, spavam s njom... Donijeli su mi i pehar, slikala sam se s njim. Htjela sam da se ugušim od uzbuđenja.
 
U petak valjda izlazim iz bolnice, imam još dvije kontrole i manje intervencije. Samo da me puste da igram kvalifikacije za Olimpijadu.
 
Želim da se zahvalim svim mojim Baranima što su dolazili u bolnicu, što su zvali da pitaju kako sam, što su se brinuli, i na kraju, što su došli u “Moraču” da bodre “Budućnost” i djevojke koje su me kupile za cio život. 

* * *

Rukometašice “Budućnosti” na zagrijavanje meča finala Lige Šampiona su izašle sa majicama na kojima su ispisale broj 77. Oficijelni spiker je pred početak meča tražio od publike da pozdravi naše lijevo krilo, a odmah nakon meča, mikrofon je uzela Radmila Miljanić i zapjevala: “Buba mi te volimo”,a ostale to izmijenile u “Majda mi te volimo”. Pri uručivanju medalja i izlaženju na teren Vladimira Gapića, fizioterapeuta koji je spasio Majdu najgoreg, sve su igračice kleknule na postolje i simbolično mu odale počast za učinjeno djelo.