Sport

Mornar ispao iz Kupa

| 23:10:2013 | 23:54:46

Het-trik Stefana Mugoše u ubjedljivom trijumfu “Mladosti“ protiv “Mornara“, prekid loše serije “Mogrena“ i treće uzastopno slavlje “Čelika“ protiv Rudara u Kupu - glavni su momenti koji su obilježili revanš mečeve osmine finala fudbalskog Kupa Crne Gore.
 
“Mladost“ je zablistala punim sjajem prvi put u nekom domaćem takmičenju ove sezone. Izabranici Gorana Milojevića su pobijedili “Mornar“ i anulirali pobjedu Barana od 2:1 u prvom meču.
 
Stefan Mugoša, najbolji strijelac mlade reprezentacije, prvim het-trikom u sezoni je odveo svoj tim u četvrtfinale. Ubjedljivu pobjedu u finišu je potvrdio Knežević.
 
Budvani su protiv lidera druge lige, “Bokelja“, konačno pronašli ventil za očajnu seriju u prvenstvu, te zabilježili prvu pobjedu poslije skoro dva mjeseca (4:0).
 
Nakon finala u pretprošloj, i četvrtfinala u prošloj sezoni, “Čelik“ je eliminisao “Rudar“ i to nakon izvođenja jedanaesteraca.
 
“Lovćen“ se sa kamatom revanširao trećeligašu “Crvenoj stijeni“ za poraz u prvom meču - 8:0.  dok su Grbalj, Petrovac i Zeta bez većih problema potvrdili pobjede iz prvih mečeva. “Grbalj“ je dobio “Ribnicu“ istovjetnim rezultatom kao u prvom meču - 3:1, “Jezero“ je slavilo pirovu pobjedu nad “Zetom“ 2:1 (prvi meč 0:2), a “Petrovcu“ je bio dovoljan neriješeni rezultat za dalji prolaz - 1:1.
 
MLADOST - MORNAR 4:0 (prvi meč 1:2)
MOGREN - BOKELJ 4:0 (prvi meč 0:0)
LOVĆEN - C.STIJENA 8:0 (prvi meč 1:2)
JEZERO - ZETA 2:1 (prvi meč 0:2)
ČELIK - RUDAR 0:0 - penali 4:3 (prvi meč 0:0)
GRBALJ - RIBNICA 3:1 (prvi meč 3:1)
PETROVAC - ZABJELO 1:1 (prvi meč 2:1)