Sport

Šahovski prvak Azmaiparashvili najavljuje Kongres ECU u oktobru

by Željko Milović | 15:07:2015 | 12:36:59

Crna Gora, grad Bar i Hotel “Princess” će biti domaćini prvog Kongresa Evropske šahovske federacije (ECU) od sedmog do jedanaestog oktobra ove godine. Očekuje se učešće preko stotinu delegata iz skoro svih evropskih zemalja.

Tim povodom, u Crnoj Gori od 15 -17. jula  boraviće Predsjednik Evropske šahovske federacije, bivši prvak Evrope u šahu, Zurab Azmaiparashvili. On će danas u hotelu “Princess” održati press-konferenciju na kojoj će govoriti o predstojećem Kongresu i o aktuelnoj situaciji u Evropskoj šahovskoj federaciji, kao i o saradnji sa Šahovskim savezom Crne Gore.

Na pressu domaćini proslavljenom velemajstoru biće predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić, direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović i potpredsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Veselin Drašković. Specijalni gosti na pressu biće sestre iz Ukrajine Muzychuk, aktuelna prvakinja svijeta u šahu Mariya i Anna, prvakinja svijeta u brzopoteznom šahu koje borave u Crnoj Gori kao gosti Šahovskog saveza.

Mariya je na ovogodišnjem prvenstvu svijeta u šahu za žene postala nova prvakinja svijeta, inače je po rejtingu velemajstor. Jedna od prvih međunarodnih aktivnosti nove svjetske šampionke je posjeta Crnoj Gori. Sestre su gošće Šahovskog saveza Crne Gore i boraviće u našoj državi do šesnaestog jula. 

Biće organizovana i egzibicija u brzopoteznom šahu.