Sport

Drašković završio na četvrtom mjestu

by Željko Milović, sahcg.me | 04:08:2015 | 23:54:07

Internacionalni majstor iz Bara Luka Drašković, član ŠK “Rumija”, završio je 67. Državni šampionat u šahu, koje se održavao u Pljevljima, na četvrtom mjestu.
 
Posljednje, jedanaesto, kolo bilo je kolo remija. Neki su bili zadovoljni dosadašnjim učinkom, neki su jedva čekali da se sve završi. Brzo su remizirali Vujošević i Kalezić, Drašković i Dragiša Blagojević, Kosić i Draganić. Malo duže su za tablom ostali Tijana Blagojević i Dragan Popadić. Jedino su “boj vodili” mladi Aleksandar Tomić i Nikola Potpara
 
Pehar i medalje je uručio Sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja Mersudin Halilović.
 
Titulu u ženskoj konkurenciji osvojila je Nevena Radošević, a u muškoj velemajstor Nikola Đukić je potvrdio primat u crnogorskom šahu. Osvojio je 7,5 poena.
 
Drugo mjesto osvojio je internacionalni majstor Blažo Kalezić, treće Veljko Draganić, četvrto naš internacionalni majstor Luka Drašković, peto Nikola Potpara (svi po 6,5 bodova), šesto velemajstor Dragiša Blagojević (5,5 bodova), sedmo velemajstor Dragan Kosić, osmo intermajstor Vladimir Vujošević (četiri boda), deveto Tijana Blagojević (3,5 boda), deseto Aleksandar Tomić (2,5 bodova), a posljednji je bio Dragan Popadić sa dva osvojena boda.