Sport

RK Bar osvojio zlato i srebro u Makedoniji

by Ilija Kovačević | 21:08:2015 | 14:02:55

U glavnom gradu Makedonije od 13. do 19. avgusta je održan Međunarodni rukometni turnir “Skoplje Cup”, na kojem su ženska i muška ekipa RK “Bar” ostvarile sjajan rezultat.
 
Izabranice trenera Obrada Potparića su osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju, a muškom timu je pripalo srebro. Uz to, u Bar su stigle još dvije nagrade - za najboljeg golmana je proglašen Marko Jović, dok je najbolja rukometašica turnira članica Anastasija Kontić.
 
Djevojke su igrale u grupi sa “Metalurgom” i “Vardarom”, i kao prvoplasirane otišle direktno u polufinale, i savladale ekipu “Delčeva”. Uslijedila je repriza prošlogodišnjeg finala protiv “Metalurga”. Tokom čitavog meča barska ekipa je imala prednost, na kraju 26:22 za Baranke.
 
“Čast mi je što mi je trener ukazao priliku da budem kapiten ovakvog tima, nadam se da sam to i opravdala. Zadovoljna sam svojom igrom, i ne samo svojom već igrom tima, koji je bio potpuno spreman fizički i psihički. Zahvalni smo treneru koji nam svakodnevno skreće pažnju na greške i uči da budemo uzorni na parketu i van njega. Takođe se nadam da sam igrom opravdala epitet najbolje igračice turnira, za šta sam zahvalna najviše saigračicama, ali i domaćinima na toplom dočeku. Iskoristila bih priliku da čestitam saigračima koji su odigrali veoma teške utakmice protiv izuzetno kvalitetnih protivnika i na osvojenoj srebrnoj medalji, koja za nas sija kao zlatna”, rekla je Anastasija Kontić.          

                 
 
Momci su, nakon utakmica u grupi, sa drugog mjesta izborili polufinale protiv “Metropolisa”. U fantastičnoj atmosferi, u sali “Đorče Petrov”, RK “Bar” je slavio sa ubjedljivih 23:18. U finalu, protiv najjače makedonske ekipe “Metalurga”, koja je pobjednik ovogodišnje Lige jedan, a od naredne sezone učesnik Prve lige Makedonije, mlađani Barani su pružili snažan otpor. U većem dijelu utakmice se igralo izjednačeno, ali su na kraju domaćini slavili sa četiri gola razlike 23:19.
 
Najbolji golman turnira Marko Jović je istakao kako je veoma zadovoljan priznanjem za najboljeg golmana, ipak žao mu je što se uz ovu laskavu titulu nije okitio zlatom: “Priznanje smatram potvrdom upornog i kvalitetnog rada, kako svog, tako i trenera, koji je uložio veliki trud i bio nam svima podrška. Takođe, zahvalio bih se saigračima koji su dali sve od sebe protiv mnogo snažnijih protivnika i omogućili mi da dobijem ovo priznanje”.    
 
Trener rukometnog kluba “Bar” Obrad Potparić je, nakon dolaska iz Makedonije, rekao kako je “ponosan na igračice i igrače, i zadovaljan igrom obje ekipe”.
 
“Njihov rad je zasluženo nagrađen na ovom turniru. Ipak ostaje žal zbog poraza momaka na kraju, iako je sam plasman u finale veliki uspjeh”, izjavio je Potparić.