Sport

Ženski tim RK Bar u Prvoj ligi

by Ilija Kovačević | 10:10:2015 | 22:35:32

Rukometni Bar će, od sredine oktobra, kada startuje domaće prvenstvo, ipak imati predstavnika u Prvoj rukometnoj ligi. Članice ŽRK “Bar”, nakon premijernih prošlogodišnjih nastupa u Drugoj ligi, ove sezone će igrati u prvoligaškom društvu.
 
“Cilj ovog mladog sportskog kolektiva za koji uglavnom nastupaju kadetkinje je da iz godine u godinu napreduje, a to mogu kroz daleko jače i kvalitetnije mečeve u seniorskom uzrastu. I pored velikih finansijskih izdataka od samog takmičenja, nastupa u dvije lige (muškarci i žene), zakupa sala, nastojimo da našim članovima omogućimo pravi napredak, odnosno kroz jake utakmice da steknu onu neophodnu rutinu i iskustvo, jer je talenat evidentan, a samo tako i mogu napredovati”, ističe starteg Baranki Obrad Potparić.
 
Kadetkinje ŽRK “Bar” odmah nakon debitantske sezone u Drugoj seniorskoj ligi prošle sezone, zasluženo su izborile plasman u Prvu rukometnu ligu Crne Gore.
 
“Veliki motiv za djevojke u toku predstojeće sezone biće učešće u završnici, kako bi u utakmicama play-offa igrale protiv svojih idola iz ŽRK ‘Budućnost’: Katarine Bulatović, Kristine Neagu, Majde Mehmedović...”, kaže Potparić i dodaje da će za ŽRK “Bar” u eliti ove sezone igrati Čobić, Rajković, Potparić, Nišavić, Kontić, Mulić, Muratović, Hot, Tučević, Jovanović, Nišavić, Miljanić, Radonjić, Čarapić, Milatović, Sekulić i Zarić.
 
Pored Baranki, u Prvoj ligi će igrati nikšićka “Levalea”, “Danilovgrad”, “Budućnost 2” i “Nikšić”, dok će se aktuelni šampion Evrope “Budućnost” priključiti u Mini ligi za prvaka.                       
 
U ovom klubu sa uspjehom radi i muška rukometna škola koja će, kao i prošle godine, igrati u drugoligaškom takmičenju.

 
“Momci će i ove sezone kao najmlađi (kadetska ekipa) nastupati u Drugoj ligi, gdje ih čekaju po desetak godina stariji protivnici”, kaže Potparić i dodaje da će, iako inferiorni kada je o godinama riječ, svakako pružiti snažan otpor svim rivalima. Za MRK “Bar” u sezoni pred nama igraće: Carević, Jović, Mirović, Mrdak, Marojević, Živković, Dajković, Vojvodić, Marinović, Lalatović, Potparić, Mašanović, Đonović, Jovićević, Medin, Lazarević, Kralj, Ljuši, Živković, Medin i Đurašić. U Drugoj muškoj ligi, pored “Mornara 7”, trebalo bi da se takmiče “Ulcinj”, “Danilovgrad”, “Ivangrad” i “Jedinstvo”.              
 
Lige bi trebalo da startuju 17. ili 18. oktobra, a iz RK “Bar” pozivaju ljubitelje rukometa da u punoj mjeri daju podršku mladim curama i momcima, jer će “uz gromoglasnu podršku sa tribina SD ‘Topolica’ biti lakše predstavljati svoj grad, a onda ni pobjede neće biti tako daleke”, rekao je alfa i omega RK “Bar” Obrad Potparić.