Sport

AK Sanja na Međunarodnoj dječijoj olimpijadi

by Željko Milović | 12:11:2015 | 13:37:22

Univerzalna školica sporta “Jump” organizovaće u nedjelju 15. novembra drugu Međunarodnu dječiju olimpijadu, koja će biti održana u Sportskom centru u Igalu, od 10. Bar će na ovom takmičenju predstavljati Atletski klub “Sanja”.

Pored malih Barana i Baranki, na olimpijadi će učestvovati SRD “Talenat Nikšić”, “Sport talenat” iz Mostara, Sportska škola višestrukog razvoja “Bol” iz Hrvatske, “Libero” iz Petrovca, Škola sporta “Kotor”, “Sportikus” iz Tivta, “Smart Gym” iz Podgorice, Škola sporta “Šampion” iz Nikšića, “Atletic” iz Nikšića i Školica džudoa sa Cetinja.

Takmičenje će se sastojati od 3 discipline u 7 kategorija za godišta od 2005-2011. Discipline su: trka četvoronoške, kombinacija sporta i koncentracije i poligon svestranosti.

Direktor školice “Jump”, prof. Milutin Govedarica na današnjoj press konferenciji zahvalio je svima koji su potvrdili učešće, ali i sponzorima koji su podržali manifestaciju.

“Učestvuje 12 školica sporta iz Crne Gore i zemalja regiona, a dolazi nam oko 400 djece. Neki od njih biće već tu u subotu popodne, kada ćemo u balonu ‘Pollino sport’ u Meljinama održati edukativni trening – jedan čas iz atletike i čas iz fizičkog vaspitanja”, kazao je Govedarica.


Sanja Đurnić, alfa i omega AK “Sanja”, rekla je za Bar Info da vodi čak 47 dječaka i djevojčica, uzrasta od 4 do 10 godina. “Iako je to takmičenje školica sporta, mislim da će naši mali atletičari biti veoma uspješni, i da će ovo biti prvo od mnogih takmičenja na kojima će učestvovati najmlađi članovi AK ‘Sanja’. Vodim ih na manifestaciju jer djeci trebaju takmičenja, pošto po kalendaru ASCG ima samo jedno takmičenje godišnje”, kaže Đurnić.

Koordinator manifestacije Vladimir Kujović istakao je da na ovakav način žele da šire ideju o tome koliko sa djecom uzrasta od 4-10 godina treba raditi na njihovom motoričkom i fizičkom razvoju.

“Ideja je da se djeca razvijaju sveukupno, i da ne zapostavljamo njihove kognitivne, konjuktivne i motoričke sposobnosti, jer vejrujemo da će to značajno doprinijeti njihovom formiranju, a nadamo se a će to prepoznati i roditelji i svi ostali”, poručio je Kujović.