Sport

Dušan Raičević podnio ostavku u FK Mornar

by Nemanja Janković | 14:03:2016 | 11:47:48

Fudbalski klub ”Mornar” je ostao bez prvog operativca u prethodnom periodu. Ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora podnio je potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Ostavku je obrazložio moralnim razlozima, koji su prije svega vezani za lošu poziciju kluba u ovoj sezoni...

“Zbog nemogućnosti da i dalje usklađujem sve poslovne obaveze i nastavim da ulažem jednaku energiju i entuzijazam u momentima kada naš prvi tim prolazi kroz najveću rezultatsku krizu u svojoj istoriji, moralna je obaveza da se povučem sa mjesta glavnog operativca kluba i ovo mjesto prepustim drugome“ -  kaže se, između ostalog, u ostavci Raičevića.

Iako ove polusezone pružaju znatno bolje partije nego kompletne prethodne, misija zvana opstanak za fudbalere “Mornara” još uvijek izgleda daleko. Poraz od jednog od direktnih rivala, ekipe “Iskre”, upalio je alarm u taboru barskog prvoligaša.
 
Iako je “Mornar” u prethodna tri meča ostvario trijumfe na domaćem terenu protiv znatno bolje plasiranih timova, dva poraza od “Dečića” i “Iskre” na gostovanjima, ostavila su Barane okovane  za začelje tabele. Izabranicima Rudolfa Rokija Marčića, i pored dobrih partija ove polusezone, na ruku nisu išli rezultati direktnih konkurenata, tako da je situacija oko ulaska u baraž i dalje pod velikim znakom pitanja.

Očekuje se ipak brz odgovor preostale uprave FK “Mornar”.