Sport

Zoran Mijović na kormilu Mornara

by Nemanja Janković | 25:03:2016 | 18:47:25

Rudolf Roki Marčić više nije trener FK Mornar. To je odluka Upravnog odbora barskog prvoligaša, a sa dosadašnjim strategom će u narednim danima biti dogovoren način raskida ugovora, uzevši u obzir činjenicu da je Marčić imao potpisan dvogodišni ugovor sa klubom. Novi šef stručnog štaba je bivši selektor ženske fudbalske reprezentacije Zoran Mijović, kome će u daljem radu pomagati i novi stručni štab.
 
Nova lica na klupi Mornara su pomoćni treneri Zoran Đurašković, Zoran Perović i Nebojša Mijović. Situacija u kojoj se nalaze Barani na svega deset kola do kraja regularnog dijela sezone nije nimalo dobra. Međutim, po riječima čelnika Mornara i novog šefa struke još ništa nije izgubljeno.
 
“Čast mi je da budem trener Mornara, i prihvatio sam ponudu UO prije svega jer nam se vizije poklapaju. Moram biti realan, ne mogu i ne želim da obećavam brda i doline, ali sam siguran da će rad u klubu biti visoko profesionalan i kvalitetan. Moramo ovaj period iskoristiti na najbolji mogući način da se pripremimo za sva naredna iskušenja”, rekao je Mijović.
 
Iz kluba su najavili i kompletnu reorganizaciju na svim poljima, uz konkretan četvorogodišnji plan za potpunu revitalizaciju kluba. Reorganizacija će obuhvatiti sve kategorije Mornara, a cil je da se u što skorijem roku u Baru i okolini napravi kvalitetna baza mladih igrača koji bi trebalo da postanu nosioci igre u narednom periodu.