Sport

Habanera u Grčkoj: šest nastupa - pet zlata

by Željko Milović | 05:04:2016 | 08:52:52

Na šestom međunarodnom takmičenju u modernom plesu “Greek Open 2016”, barski plesni klub “Habanera” ostvario je izuzetne rezultate - od prijavljenih šest koreografija
osvojili su pet prvih i jedno drugo mjesto.


Na takmičenju u Solunu učestvovalo je oko 2000 plesača iz nekoliko evropskih zemalja.
 
Najveći uspjeh “Habenere” ostvarila je hip-hop grupa juniora, koja je među 11 grupa osvojila zlato, a time i specijalnu nagradu - statuu “Greek Opena”.
 
Pored njih, veliki uspjeh ostvarile su i solo hip-hoperke Lena Nikolić u kategoriji djece i Jovana Marković u kategoriji juniora.
 
Prva mjesta osvojile su mažoretke u kategoriji djece za izvođenje koreografija sa pomponima i štapom, dok je drugo mjesto pripalo street-show grupi juniora “Safry dance”.

“Prezadovoljni smo sa nastupom naših takmičara i zahvalni na velikom uspjehu koji su postigli na međunarodnoj sceni: Jovani Marković, Darji Dragaš, Milici Ćorić, Ines Muslić, Hani Peročević, Dorjani Arabelović, Bernadi Hrvatin, Leni Nikolić, Tamari Đurnić, Jani Božović, Violeti Tomašević, Andrei Šestović i Kjari Kurtović, kao i roditeljima koji su nam pružali podršku sa tribina”, rekla je nesporedno po povratku iz Grčke za Bar Info Lilja Nikolić, umjetnički direktor “Habanere”.