Sport

Marčić: Obratili smo se Arbitražnom sudu FSCG

by Vijesti / Bar info | 08:04:2016 | 09:29:25

Doskorašnji trener fudbalera “Mornara” Rudolf Roki Marčić obratio se juče medijima, osvrćući se na svoj rad, istaknuvši da će preko Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Crne Gore tražiti svoja prava.
 
“Napomenuću nekoliko bitnih stvari, počevši od mog dolaska u ovaj klub. Na samom početku, upravi sam dao spisak igrača koje sam želio da dovedem, a od svih tih igrača uprava nije uspjela da dovede nijednog. Naime, klub je bio suspendovan od strane Arbitražnog suda. I samim tim uprava nije uspjela da mi dovede nijedno željeno pojačanje”, istakao je Marčić.
 
“Neodlazak na pripreme, moj kasni dolazak u klub, neredovno plaćanje, štrajk fudbalera, doveli su do toga da ‘Mornar’ na polusezoni ima samo sedam bodova. Uslijedila je potpuna rekonstrukcija igračkog kadra, otišlo je 15 igrača, trebalo je dovesti nove i uklopiti ih u sistem. A za to je bilo potrebno dosta vremena, koje mi nismo imali. U razgovoru sa predsjednikom kluba Zoranom Srzentićem dobio sam podršku i obećanje da će klub u narednom periodu dovesti kvalitetna pojačanja. Napominjem da su igrači došli u klub sedam dana prije početka prvenstva, i bilo je veoma teško sve to složiti i napraviti tim. Za nas je, međutim, počelo veoma dobro, pobijedili smo ‘Mladost’, ‘Budućnost’ i ‘Grbalj’, sve na svom terenu, a izgubili od ‘Dečića’ i ‘Iskre’ u gostima. Računajući proljećni dio prvenstva, zauzimali smo visoko četvrto mjesto, i sve što sam tada očekivao je bilo da ‘Mornar’ nastavi sa dobrom igrom... Ali, to mi nije omogućeno”, razočaran je Marčić.
 
Došlo je i do promjene u upravi kluba.
 
“U klubu su se desile promjene, otišao je predsjednik Upravnog odbora Dušan Raičević, a na njegovo mjesto je došao Dragan Nikezić. Nedugo zatim, smijenjen je kompletni stručni štab. I pored takve, za mene neshvatljive odluke, bio sam spreman da se sporazumno dogovorim sa klubom. Međutim, do dogovora nije došlo, zbog loše finansijske situacije u klubu, pa smo moj kolega Željko Kaluđerović, o čijoj karijeri je suvišno trošiti riječi, i ja, bili prinuđeni da se obratimo Arbitražnom sudu Fudbalskog saveza Crne Gore, kako bi se izjasnio o našim pravima”, zaključuje Rudolf Roki Marčić, donedavno trener FK “Mornar”.