Sport

FOTO PRIČA: Prva međunarodna utakmica ragbista Mornara

text: Željko Milović, photo by: Klubi Regbisë Tirana | 11:04:2016 | 10:45:15

Ragbi tim “Mornar” iz Bara juče je odigrao prvu međunarodnu utakmicu, i to u Tirani, sa istoimenim timom. 
 
Naši ragbisti odigrali su dobar meč i pobijedili “Klubi Regbisë Tirana” sa 36:27.
 
Igrač utakmice bio je Dušan Vučićević, koji je postigao tri eseja. Po jedan esej za “Mornar” postigli su i kapiten Aleksandar Mećikukić i Boško Mirjačić. Srđan Popović je bio precizan iz šuta za kaznu i dva pretvaranja, dok je Vladan Mihailović imao dva pretvaranja.
 
“Cilj nam je igrati što više utakmica i družiti se, pa smo upravo zbog toga zakazali ovu prijateljsku utakmicu. Gostoprimstvom RK ‘Tirana’ smo bili pozitivno iznenađeni, bilo je sve na visokom nivou, a utakmica skroz fer i korektna, tako da će nam biti zadovoljstvo da ih već sljedećeg mjeseca ugostimo i uzvratimo uslugu tim momcima. Čestitam svim igračima našeg kluba na uloženom trudu i zalaganju na treninzima, što je rezultiralo pobjedom. Zahvaljujem se i ragbi klubovima ‘Nikšić’ i ‘Arsenal’ koji su nam upotpunili ekipu pozajmicom nekoliko igrača, koji su igrali svim srcem i branili boje ‘Mornara’”, kazao je za Bar Info kapiten tima Aleksandar Mećikukić.
 
I hooker Ragbi kluba “Mornar” Vuk Vukčević ističe lijep odnos domaćina prema našim igračima: “Dočekali su nas na stadionu odlično, bilo je fer navijanje. Nije bilo vrijeđanja, niti zastava. Čak, u jednom trenutku kad su nam njihovi navijači zviždali, igrači iz Tirane su od njih zahtijevali da odmah prestanu. Posle su nas poveli kod njih u neki kafić, na roštilj i pivo”.
 
Za Ragbi tim “Mornar” su u Tirani igrali: Aleksandar Mećikukić, Miloš Pantović, Mijo Martinović, Vladan Mihajlović, Miloš Pejušković, Zoran Delibašić, Lazar Milović, Milan Savić, Luka Banović, Lazar Luketa, Jovan Petrović, Vuk Vukčević, Đorđe Marstijepović, Dušan Vučićević, Nikola Barjaktarević, Boris Mijušković, Dimitrije Čvorović, Dušan Stanković, Boško Mirjačić, Igor Adžaip, Srđan Popović, Nikola Mrđen i Redžo Baljaj.