Sport

Habaneri 12 medalja na državnom prvenstvu

by Željko Milović | 25:04:2016 | 19:24:31

Na Državnom prvenstvu u modernom plesu, koje je održano u Budvi, u nedjelju, Takmičari plesnog kluba “Habanera” su ostvarili još jedan veliki uspjeh, osvojivši od 12 prijavljenih koreografija deset prvih mjesta i dva druga.
 
U Mediteranskom sportskom centru u Budvi, takmičenje je okupilo više od 1000 plesača iz 12 plesnih klubova iz nekoliko gradova Crne Gore.

 
Pobjednički pehar osvojile su formacije street show “Up Town Funk”, street dance “Dr Dance” i latin show “Sweet latin”, hip-hop formacija juniori, hip hop grupa seniori  kao i street-show grupa seniori.
 
U kategoriji najmlađih prvo mjesto osvojila je formacija “Rio”.
 
U kategoriji mažoret plesa, prvo mjesto osvojili su formacija djeca - pom pon, formacija djeca - štap i formacija seniori štap. Drugo mjesto osvojile su formacije street show juniori i mažoretke seniorke - pom pon.


“Veoma sam ponosna na svoje takmičare i zahvalna na velikom uspjehu koji su donijeli klubu. Državno prvenstvo je organizovano na visokom nivou, uz predivnu scenografiju, a pregršt lijepih kostima, atraktivnih koreografija, uigranih plesača, te zadovoljstvo samih učesnika govori o uspjehu klubova i  Plesnog saveza Crne Gore u želji da ples u našoj državi bude na još većem nivou”, istakla je za Bar Info Ljilja Nikolić, umjetnički rukovodilac “Habanere”. 
 
Ljilji uskoro predstoji daleki put za Moskvu, gdje će njena kćerka Lena, jedna od najmlađih, ali i najuspješnijih članica “Habanere”, nastupiti početkom maja na Svjetskom kupu u hip-hopu, jednom od najvećih takmičenja te vrste u svijetu.