Sport

Mažić i FIFA sudije predavači u Baru

by FSCG | 29:07:2016 | 09:25:41

Ljetnji seminar za fudbalske sudije i pomoćnike sa Jedinstvene liste, koji se tradicionalno organizuje pred početak nove sezone, počeo je danas u Baru, u organizaciji Sudijske komisije FSCG, a jedan od predavača biće srpski arbitar Milorad Mažić.
 
“Naše najbolje sudije će u Baru imati priliku da uče i od FIFA sudijske trojke iz Srbije - Milorada Mažića, Milovana Ristića i Dalibora Đurđevića. Jedan od najboljih evropskih arbitara i njegovi pomoćnici će podijeliti bogata iskustva stečena suđenjem na najvećem klupskom i internacionalnom nivou, uključujući i ona sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj”, objavljeno je internet stranici FSCG.
 
Pored sudija i pomoćnika, u Baru će raditi i kontrolori suđenja Prve i Druge lige Crne Gore.
 
Iz FSCG su kazali da će sudije tokom trodnevnog seminara biti podvrgnute provjeri tjelesne kompozicije i ljekarskim pretragama, a biće testirana i njihova fizička pripremljenost. Teorijski dio rada će obuhvatiti prezentaciju izmjena i dopuna Pravila igre, novih smjernica i preporuka koje je izdala UEFA, kao i analizu suđenja u redovnim takmičenjima FSCG u minuloj sezoni. Na kraju seminara biće testirano znanje sudija i pomoćnika iz pomenutih oblasti.
 
Seminar traje do 2. avgusta.