Sport

VIDEO: Predstavljen novi tim KK Mornar

by V. Šoškić, kamera: A. Karađuzović, montaža V. Orlandić, photo: A. Baković | 01:09:2016 | 11:33:21

KK Mornar iz Bara ove sezone, prvi put će se takmičiti u ABA ligi, čime je ostvaren san mnogih generacija kluba i brojnih navijača. Tim povodom u barskom hotelu "Sidro" priređena je svečanost na kojoj su predstavljeni igrači i oni koji će rukovoditi klubom u ostvarenju ambicioznih planova.

 
KK Mornar ove takmičarske sezone igraće na četiri fronta - ABA ligu, Fibinu Ligu šampiona ili FIBA Evropa ligu, te dva domaća takmičenja - prvenstvo i Kup. Igrači i uprava kluba potrudiće se da Bar vrate na regionalnu košarkašku mapu i ostvare najveću ambiciju-opstanak u ABA ligi. Za to je potrebna podrška svih, ocijenio je predsjednik kluba dr Igor Lukšić, koji je pozvao navijače da u punoj sali bodre svoje ljubimce.
 
“Počinjemo jedan projekat koji će nadam se, trajati ne samo ove sezone nego i u narednim godinama. Mornar je brend grada, moja sjećanja sežu unazad 40-ak godina, u 1974. kada je intenzivno krenuo da se razvija barski košarkaški sport. Nezaobilazne su 80-te i 90-te kada je kultna sala O.Š. ‘Jugoslavija’ uvijek bila dupke puna, kada se tražila karta više. Ova sezona je korak dalje, igraćemo ABA ligu, nekadašnje najjače takmičenje ex-yu prostora Prve lige. Ako je Mornar brend onda bi trebalo svi zajedno to da iskoristimo i zbog toga nam je podrška svih važna, prije svega za svaku utakmicu sala treba da bude puna", kazao je dr Lukšić koji je istakao da će ulaz na utakmice biti naplaćivan i koštaće od 40 do 80 € za sezonu.
 
“Moramo da se ugledamo na sve velike evropske klubove i da počev od mene i šefa stručnog štaba svi kupimo kartu i podržimo Mornar", dodao je on.

 
 Alfa i omega KK "Mornar", šef stručnog štaba Đorđije Pavićević zahvalio se na podršci i obećao da će njegova ekipa pokušati svima, od navijača do privrednika, da se revanšira kroz dobre igre i rezultate.
 
“Veliki broj gostiju i zvanica koji su došli noćas pokazuje da će Mornar kao i do sada biti brend grada Bara, ali sada i na višem nivou, u organizacionom smislu, ali i kvalitetom ekipe, da ćemo biti kadri da budemo ravnopravni članovi ABA lige, a isto tako pokušaćemo da iskoristimo priliku u kvalifikacijama Fibine lige šampiona i budemo ravnopravni članovi i te jake grupe", kazao je Pavićević.
 
 Novi-stari kapiten ove generacije Mornara je Marko Mijović.
 
“Zahvaljujem se treneru Pavićeviću na povjerenju koje sam dobio. Atmosfera je u ekipi izvanredna, sada smo u jeku bazičnih priprema koje igrači najmanje vole, ali to se mora kvalitetno odraditi kako bi spremno dočekali start takmičenja. Novajlije se dobro uklapaju u naš sistem rada, mi starosjedioci smo tu da im pomognemo i nadam se da će se sve kockice složiti do kraja septembra kad počinjemo sa zvaničnim utakmicama, odnosno do meča sa Igokejom", kazao je kapiten Mijović.
 
Igrače i upravu kluba pozdravio je predsjednik opštine dr Zoran Srzentić, koji je istakao da ovakav Mornar na najljepši način promoviše i grad Bar, koji će igrati u svim gradovima bivše Jugoslavije, osim Sarajeva, a ako se prođe ovaj prvi krug sa Igokejom i u mnogim evropskim.

 
“Mislim da postoji dobro raspoloženje među građanima Bara, lokalna uprava svakakao, da se stane uz Mornar i da podrška ovome i da se živi sa Mornarom i bude dio tog uspjeha. Mislim da ćemo svi u sportskoj hali ‘Topolica’ naći jedan novi sportski identitet, time što ćemo kroz uspjehe Mornara doživjeti, slobodno mogu da kažem, jedno zadovoljstvo , da će ti uspjesi biti i promocija našeg grada, što nas naravno, sve mora činiti zadovoljnim", kazao je predsjednik opštine dr Srzentić.
 
U košarkaškom plavom ambijentu bašte hotela "Sidro", nakon pozdravnih govora, predstavljeni su svi igrači i članovi stručnog štaba i uprave Mornara, nakon čega su mnogobrojne zvanice muzikom pozdravili Omer Hodžić i Džaja Beharević.