U Sutomoru veliki broj turista iz Poljske, ali i iz Rusije i sa Balkana

U Sutomoru je sezona, kao i sunčani dani, počela nešto kasnije od uobičajenog. Uprkos tome, ugostitelji su zadovoljni dosadašnjim tokom sezone.

Menadžerka hotela “Sato”, Milena Štulić, kazala je da je cio maj bio kišovit, ali da gostiju sada ne fali. “Iznenađujuće je veliki broj turista iz Poljske, što je novitet za ovu godinu. Obično najviše gostiju imamo iz Njemačke, ali i iz drugih stranih država”, poručila je ona.

Anđela Macavara na recepciji u hotelu “Sea Fort” radi drugu godinu zaredom i ovu sezonu ocjenjuje kao dobru, sa malom razlikom u broju gostiju u odnosu na prošlu godinu. “Za goste iz svih krajeva svijeta najvažnije je da imaju pogled na more, i da je plaža blizu, što Sutomore svakako može da pruži”, zaključila je. Najveći broj gostiju ove godine i kod njih je do sada došao iz Poljske, ali i iz Rusije.

Brojem turista pozitivno su iznenađeni i vlasnici prodajnih objekta. Vlasnik omanje prodavnice, Milan Zlatičanin kazao je da najviše turista ima iz Rusije, ali da nerijetko dolaze gosti sa Balkana. On misli da će “nakon realizovanja urbanističkog plana za Sutomore biti mnogo više gostiju iz čitavog svijeta”.

Sutomore i ove godine ima veliku ponudu kafića, restorana, butika i štandova. Turista iz Bosne i Hercegovine, Zoran Đaković, koji četvrti put posjećuje Sutomore, odušeljen je noćnim životom i ponudama za mlade. “Ovo je odlično mjesto za druženje i provod, svake godine zaista uživamo”, rekao je u razgovoru za Bar Info.

Na sutomorskim plažama gotovo da nema mjesta, a poslodavci očekuju porast broju turista u julu i avgustu.

Share.

Comments are closed.