Vatrogasci imali sinoć pune ruke posla

Barski vatrogasci su sinoć imali dvije intervencije, a  kako napominju iz Sluzbe zaštite i spašavanja – “posljednjih dana se dešava mnogo nekontrolisanih požara, gdje je uzrok isključivo nemar građana”.

“U 20:15 prijavljeno je da gori baraka u naselju Belveder u Starom Baru. Na lice mjesta pristigla su dva dva vozila i četiri vatrogasca-spasioca. Na licu mjesta je ustanovljeno da gori  krovna konstrukcija, pa ju je bilo neophodno razrezati da bi se spriječilo dalje širenje pozara. Pravovremena dojava i brza intervencija pripadnika naše službe spriječili su veću štetu na objektu u vlasništvu D.P”, kazao je za Bar Info Amir Muslić, načelnik Službe zaštite spašavanja, uz napomenu da povrijeđenih nije bilo i da je intervencija završena u 21:20.

Istovremeno, vatrogasci su imali intervenciju na Velikom pijesku, gdje se posljednjih dana često pale kontejneri, pa se požar širi na okolinu.

“Apelujemo na građane da ne pale kontenjere za smeće, i da se suzdrže od paljenja rastinja i otpadaka prilikom čišćenja imanja, ukoliko ne mogu kontrolisati vatru”, kazao je Muslić.

Share.

Comments are closed.