VIDEO, PHOTO: Šušanjska noć, fešta od ribe i vina

Šušanjska fešta od ribe i vina bila je posjećenija nego ikada. Mjesna zajednica, Opština i Turistička organizacija Bara nastoje da ožive tradiciju koja datira iz dvadesetih godina prošlog vijeka.

“U nekoliko navrata pokušavali smo da se ova lijepa tradicija nastavi, vjerujemo da smo na pravom putu i da će šušanjska fešta od ribe i vina postati dio kulturne i turističke ponude Bara”, kazao je predsjednik MZ Šušanj, Pešo Glavanović.

Na štandovima duž šušanjskog šetališta pored rukotvorina i suvenira iz Bara, bili su proizvodi iz ovoga kraja i lokalni kulinarski specijaliteti – prijesnac, lokum, tespišta, štufada, riba, domaće vino…

Pažnju su plijenile i djevojke u šušanjskoj nošnji.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, koji je istakao da ovaj kraj baštini bogatu tradiciju, a da će Opština nastaviti da pomaže ovakve manifestacije, čiji je cilj da se gosti koji borave u našem gradu upoznaju sa specifičnostima barske opštine.

Nakon vatrometa, nastupila je klapa “Jedinstvo”, koja je publici prenijela duh mediteranskog nasljeđa.

Jedan od najpoznatijih klupskih bendova, “Padrino bend”, odabranim repertoarom, među kojima je bilo i nekoliko autorskih pjesama zagrijali su atmosferu pred nastup glavne zvijezde večeri – Ane Bekute.

Ona je u izjavi za Bar Info kazala da se uvijek raduje kada učestvuje na ovakvim manifestacijama i da  “voli da nastupa u Crnoj Gori jer su ljudi otvoreni i predusretljivi”.

Share.

Comments are closed.