VIDEO: Sliping into a sunset with you – lijep kraj teške godine

Barski rock – blues gitarista i autor Vanja Orlandić, ekranizovao je kompoziciju „Slipping into a sunset with you“. Na taj način želio je da svoju muziku približi širem auditorijumu, ali i da „tešku i iscrpljujuću 2020. godinu“ zaokruži nečim lijepim za kraj. Izradu svog prvog spota povjerio je „Bubulj produkciji“.

“Spot je završen baš 31. decembra, tako da je to bio novogodišnji poklon. Pomislio sam, nakon iscrpljujuće godine, napokon nešto lijepo, pa sam odlučio da ga iste večeri objavimo na Youtube-u. Ekipi “Bubulj produkcije”, na čelu sa Dejanom Senićem, zahvaljujem na izvanrednoj saradnji, profesionalnosti i pomoći. Svi koji su odgledali spot su oduševlljeni. Dobio sam pozitivne kritike čak iz Engleske i Arizone” zadovoljno priča Orlandić za Radio Bar i Bar info.

“Slipping into a sunset with you” je numera sa njegovog autorskog albuma “Guitars and cigars”. Aranžman je radio Nemanja Bečanović, u čijem studiju je kompozicija i snimljena februara 2020.

“Protekla godina je, bez obzira na sve, bila veoma ‘plodonosna’ za mene. Na Internet platformi za muzičare “Bandcamp”objavio sam šest albuma. Uporedo sam radio na svom radnom mjestu ton – majstora u Radio Baru, a slobodno vrijeme koristio sam za sviranje i komponovanje. Čini mi se da je nama umjetnicima na neki način odgovaralo ovo zatišje zbog epidemije koronavirusa. Ta tišina u vazduhu, bila je inspirativna za stvaranje ” smatra Vanja.

U Novoj godini kako kaže, planira da kupi Gibson Les Paul – ”gitaru iz snova” o kojoj dugo mašta, kao i da ekranizuje još numera. Ljubitelji rock – blues gitarskog zvuka, njegovih 19 albuma mogu preslušati na stranici https://vanjaorlandic.bandcamp.com/

Share.

Comments are closed.