VIDEO: Uplovljavanjem broda Artania otvorena kruzing sezona u PoA

Uplovljenjem broda „Artania“ njemačke kompanije „Phoenix Reisen“ u barsku luku „Port of Adria“, danas je u ovoj kompaniji otvorena kruzing sezona, koja je, kada je riječ o Baru, počela još u februaru, dolaskom, u organizaciji „Barske plovidbe“, francuskog broda „Belle Adriatique“. Iz „Port of Adrie“ najavljuju u ovoj sezoni  još 16 brodova sa preko 20.000 turista.

„Artania“ je dovezla preko 1000 turista i 564 članova posade, uglavnom iz Njemačke. Turistička organizacija Bar ih je dočekala uz tradicionalno posluženje i Folklorni ansambl “Rumija”, a na šetalištu su postavljeni štandovi Klaster turizma i kreativne industrije.

Većina gostiju je prvi put u Baru i Crnoj Gori i, kako su nam kazali, željno iščekuju da vide atrakcije barske rivijere.

„Impresionirana sam folklorom i dočekom koji nam je pripremljen. Ne znam što nas sve očekuje, ali želim da vidim što više i da budem iznenađena. Dobili smo sve potrebne informacije“, kazala je Ingrid iz Hamburga, koja se još jednom zahvalila na vrhunskoj dobrodošlici.

I njen saputnik Ralf je zadivljen dočekom: „Prvi utisci i ova dobrodošlica su divni. Došao sam prvi put u vašu zemlju i Bar, da bih je upoznao i vidio što imate da pružite turistima“.

U „Port of Adria“ su zadovoljni trendom rasta kruzing turizma u Baru, čemu je, uz Mihajla Vukića i kompanije „Allegra Montenegro“, doprinio i „Global Ports Holding“, u čijem je vlasništvu „Port of Adria“.

„Veliko je zadovoljstvo danas baviti se ovim poslom , jer imamo punu podršku lokalne uprave, ali i kompletne barske privrede. Vjerujem da svi danas u Baru, ali i širom Crne Gore, prepoznaju šansu koju naš grad ima kao kruzing destinacija. Da sve više  i bolje prilagođava svoju ponudu tome, potvrđuje činjenica da je sve bolje organizovano i lakše se dogovaramo oko svih detalja“, kazala je Tanja Novović, koordinatorka za PR i kruzing aktivnosti u “Port of Adria”.

Gosti sa “Artanie” zadržaće se nekoliko sati u Baru, ali će uspjeti da vide neke od najznačajnijih kulturno-istorijskih znamenitosti.

„Na šetalištu je Info pult na kojem informatori Turističke organizacije dijele flajere, savjete i obavještavaju turiste o svemu što ih zanima i što bi trebalo vidjeti. Vjerujem da će im ovdje biti lijepo i da će ponijeti pozitivne utiske iz Bara, ali i Crne Gore“, kazao je mr Emil Kukalj, direktor TO Bar, koji je istakao da je zbog sve većeg rasta kruzing turizma inicirano formiranje posebnog odbora u okviru opštinskog Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje ljetnje turističke sezone, koji će se baviti, iskjučivo, ovom tematikom.

„Jer, moramo raditi dalje na unaprjeđenju našeg turističkog proizvoda i ponude, kako bi zadržali sadašnje, ali i doveli nove kruzer brodove, drugih kompanija“, smatra Kukalj.

I Port of Adria će sa nesmetanim intenzitetom promovisati Bar kao kruzing destinaciju, te očekuju u narednom periodu brodove koji pripadaju novim generaracijama, sa više hiljada turista, poput, kako je navela Tanja Novović, “Norveške zvijezde”, prije dvije godine.

Share.

Comments are closed.