Zanimljiv nedjeljni repertoar barskog bioskopa

Nakon kraće pauze, zbog novogodišnjih i božićnih praznika, bioskop u Domu kulture je u ponedjeljak nastavio prikazivanje najnovijih svjetskih filmskih hitova.

Prvi na repertoaru juče je bio film „Spajderman-Put bez povratka“. Naredna projekcija je u petak 14. januara, potom i u ponedjeljak, 17. januara u 19 sati.

Našim najmlađim sugrađanima biće interesantan animirani „Kliford- veliki crveni pas“, čije su projekcije zakazane za subotu 15. i nedjelju, 16. januar u 11 sati.

Premijerna projekcija filma “The King’s man” zakazana je za subotu, 15. januar u 19 sati. Drugo prikazivanje je u isto vrijeme u četvrtak, 20. januara.

Ljubitelji horor žanra, film „Vrisak“ , mogu pogledati u četvrtak 13. januara, potom i 16. i 19. januara, od 19 sati.

“Doživite neponovljivo i jedinstveno bioskopsko iskustvo u Crnoj Gori. Laserske 4K projekcije uz Dolby 7.1 sistem zvuka”, poručuju iz Kulturnog centra Bar.

Radno vrijeme biletarnice je dvokratno, svakog dana od deset do 12  i od 17 do 19 časova.

Projekcije se održavaju uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera.

Podsjećamo, revitalizovan bioskop u Domu kulture svečano je otvoren 24. decembra, 2021. Digitalizovan je, što podrazumjeva instalaciju najsavremenije kino-tehničke opreme, DSP projektora 4K najnovije generacije, Dolby 7.1 sistema ozvučenja i profesionalnog platna za prikazivanje.

Navedena tehnika je trenutno najbolja koja postoji u Crnoj Gori, dok je platno koje je postavljeno najveće u zemlji i jedno od većih u regionu. U Velikoj sali je postavljen novi pod, a ugrađene su i nove atestirane fotelje, namijenjene savremenim filmskim i pozorišnim salama. Izvršena je i reparacija analognih projektora MEOPTA V, za prikazivanje filmova sa 35 mm filmske trake, i analognog stereo ozvučenja. Tako da je barski bioskop pored Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, jedini na mapi Jugoistočne Evrope, koji ima mogućnost analognih filmskih projekcija. Kino-kabina bioskopa u Baru je trenutno najopremljenija u Crnoj Gori i regionu.

Share.

Comments are closed.