Zvanično, 13% više turista

Na teritoriji opštine Bar 9. avgusta evidentirano je ukupno 19.303 registrovanih turista. U odnosu na isti uporedni period, to je 13%  više posjetilaca.

U hotelima su evidentirana 3.873 turista (šest odsto više), u privatnom smještaju 14.614 (14% više), a u odmaralištima 816 (48% više). U turističkim mjestima na morskoj obali najviše gostiju boravi iz Srbije, Rusije, Ukrajine, BiH, Poljske, Češke, Slovačke, Makedonije, Njemačke, Slovenije, a na jezerskoj obali i ruralnom području su gosti iz Francuske, Belgije, Holandije, Engleske…  

„Naši turisti su veoma zadovoljni boravkom u Baru. Na osnovu preliminarnih podataka ankete turista za jun, čak 92,4% turista je ocijenilo svoj boravak odličnim i vrlo dobrim, što nam daje za pravo da kažemo da smo dobri domaćini. Visok stepen zadovoljstva je iskazan i u odnosu na ljepote prirode i kraja, slikovitost i uređenost mjesta, ličnu sigurnost, gostoljubivost lokalnog stanovništva, kvalitet usluga u smještajnom objektu, odnos cijene i kvaliteta usluge, raznolikost kulturnih manifestacija… Većina turista će rado preporučiti Bar kao destinaciju za odmor prijateljima i rođacima (98%), dok će se isto tako najveći broj njih vjerovatno (77%) ili možda (22,2%) ponovo vratiti u Bar na odmor“, zadovoljan je direktor TO Bar Emil Kukalj.

Ohrabruje i što je najveći broj turista generalno zadovoljan elementima turističke ponude Bara. Jedan manji broj turista je iskazao nezadovoljstvo organizacijom saobraćaja, opremljenošću puteva, bukom, ali i ekološkom očuvanošću mjesta.

Share.

Comments are closed.