VIDEO: Započeo 12. Teatar Čedo Dragović, OŠ Meksiko sa najviše predstava

U prostorijama OŠ “Meksiko” predstavom “Crvenkapa i lijeni vuk” danas je u Baru zvanično započelo 12. izdanje Teatra “Čedo Dragović”, koje je okupilo 21 pozorišni dječiji ansambl iz Crne Gore.

I ovoga puta rekorderi sa brojem predstava u sopstvenoj produkciji su učenici OŠ “Meksiko”, koji su pripremili tri postavke. Za predstavu “Crvenkapica i lijeni vuk” bile su zadužene profesorice Lejla Bubić i Rajka Vujović.

“Spremali smo se dugo, ovo za nas nije novitet, drago nam je što su djeca u saradnji sa roditeljima dali sve od sebe. Pripreme su trajale oko dva mjeseca, napravili smo i posebnu koreografiju, i smatram da bi lijepo bilo da osvojimo jednu od nagrada”, rekla je Bubić.

Mlada glumica Ivona Đurović igra jednu od glavnih uloga, a posao joj, kako kaže, nije bio težak, jer su svi njeni drugari sa nestrpljenjem čekali premijeru.

Druga predstava sa kojom će se predstaviti OŠ “Meksiko” je “Ako je vjerovati mojoj baki”. Rad na adaptaciji ove bajke nije bio toliko zahtjevan, naglašava profesorica Maja Lukolić: “Nama je stvarno zadovoljstvo da budemo dio ovog projekta. Odradili smo jednu lijepu adaptaciju i djeca su uživala, i to će publika prepoznati”.

Svoj dio u ovoj predstavi ima i Arnela Grgurević, koja je otkrila tajnu onoga što predstava nosi: “Uživali smo svi zajedno, ovo je jedna vrsta bajke u kojoj dobro pobjeđuje zlo”.

Jedan od osnivača i utemeljivača Festivala mr Miodrag Banović nije krio zadovoljstvo onim što će publika imati da vidi u narednih nekoliko dana.

“Naš cilj je jasan – da se ovaj Festival podigne na veći nivo, da svaka Opština da svog predstavnika, i da ovaj Festival preraste u međunarodni. Ali to nije lako, u to moraju da se uključe resorna ministarstva, jer ovaj Festival ima svoju težinu. Dovoljno je samo malo dobre volje, i neće biti problema da sve svi ovi ciljevi ostvare”, kaže Banović.

Predstave se održavaju u OŠ “Meksiko” i Domu kulture. Predsjednik žirija i selektor je dramski umjetnik Dragiša Simović, a članovi glumac Vladimir Cerović i pozorišni i TV režiser Milija Šćepanović. Festival će ispratiti i bogat kulturno zabavni program i prateći sadržaji.

Share.

Comments are closed.