Autoritativnom Vukiću zahvalnica za razvoj crnogorske košarke

Budo otišao u delegatsku penziju nakon 44 godine u košarci. Tokom karijere prošao sve rangove takmičenja, od Južne regije do ABA lige. Šmekerski se zahvalio kolegama na ispraćaju i poručio da će im uvijek biti na raspolaganju.

Obavezan, redovni predsezonski seminar za delegate Košarkaškog saveza Crne Gore u Podgorici je pored radnog imao i svečani dio.Nakon 36 godina aktivnog bavljenja delegatskim poslom, Budo Vukić iz Bara je svečano ispraćen u delegatsku penziju.

Vukić je komesar košarkaških takmičenja Miomir Mugoša uručio Zahvalnicu KSCG za izuzetan doprinos u razvoju crnogorske košarke.

“Nakon 44 godine provedene u košarci, osam kao tehniko Mornara i 36 kao delegat, došlo je vrijeme da, na osnovu akata KSCG odem u košarkašku penziju. Vrijeme je da mlađi još više dobiju šansu, jer sam se i ja pitao, kao mladi delegat kad će ovi stari više završiti karijeru”, našalio se u svom stilu Vukić u svom obraćanju kolegama i nastavio.

Budo je prošao sve i svašta na košarkaškim terenima širom bivše SFR Jugoslavije.

 “Kao delegat sam prošao sve rangove takmičenja od Južne regije do ABA lige, bio sam delegat na mnogim velikim utakmicama i najvećim klubovima iz regiona i to je jedno lijepo i neprocjenjivo iskustvo. Bilo je mnogo lijepih trenutaka, druženja i pozitivnih stvari. Drago mi je što je crnogorska košarka u ekspanziji, a taj trend prati i ekspanzija delegata, tako da ove sezone imamo čak sedmoricu na listi za ABA ligu i dvoje FIBA delegata, što je veliki uspjeh za Košarkaški savez Crne Gore”, dodao je Vukić.

Svoje iskustvo je Budo nesebično dijelio sa kolegama, a poručuje da će tako biti i u budućnosti.

“Neću više obavljati posao delegata, ali ću i dalje biti uz košarku i biću uvijek na raspolaganju svim kolegama da im pomognem, ukoliko je potrebno nekim svojim savjetom i iskustvom”, rekao je legendarni Budo Vukić, vrhunski profesionalac i uvijek autoritativan za zapisničkim stolom.

Share.

Comments are closed.