Spičansko veče 2. septembra, Festival grožđa dva dana kasnije

U emisiji „Tropski bar“ na talasima Radio Bara gost je bio v.d. direktora TOB-a Ivan Kovač. On je naglasio da i krajem avgusta bilježe dobre brojke kada je sezona u pitanju, a naročito raduje dobra naplata boravišne takse.

„Možemo biti zadovoljni pokazateljima i za avgust. Naime, na današnji dan u Baru imamo 14 posto više turista u hotelima, naplata boravišne takse je 24 posto veća u odnosu na 2019, dok je u privatnom smještaju pet posto manje turista nego lani. Međutim, brojke koje se tiču privatnog smještaja ponekada i nisu relevantne…  Želim da se zahvalim svim našim službama koje rade odličan posao na terenu“, kaže Kovač, koji podsjeća da nas u nedjelju, 28. avgusta na Šetalištu kralja Nikole očekuje još jedan muzički spektakl.

„Manifestacija ‘Ljeto sa zvijezdama’ je iznova opravdala očekivanja. Mislim da smo napravili dobar odabir izvođača, vodeći računa o raznolikim ukusima. U očekivanju smo poslednjeg koncerta, kada ćemo,  pored sjajnih bendova ‘Akademije’ i ‘Grim’, ugostiti i jednu od najvećih zvijezda regiona – Tonija Cetinskog. Nema sumnje da će posjetioci – Barani, ali i gosti, uživati. Bina će biti postavljena na sredini Šetališta. Ne smijemo zaboraviti ni ‘Spičansku noć’, koja se realizuje sa ciljem produžetka turističke sezone. Gula, ‘Akademija’ i ‘Lexington’ će zabavljati publiku 2. septembra, uz spičanske specijalitete. Na ‘Festivalu grožđa’ na Viru, 4. septembra, nastupiće ‘L’ Ombelico bend’ i Nemanja Bogićević. Biće i tradicionalnog gaženja grožđa, zatim degustacija vina, sve ono što je karakteristično za taj kraj“, dodaje Kovač.

Postsezona je nezaobilazna tema. I tu su najave dobre, poručuju hotelijeri.

„Svi se uzdamo i u septembar, koji po pravili privlači malo drugačiju klijentelu. Hoteli će biti bukirani, a u privatnom smještaju to ipak ne zavisi od nas“, zadovoljan je Kovač.

Za zaposlene u TOB-a nema predaha.

„Mi smo uigrana ekipa. Za nas nema odmora ni zimi ni ljeti, pa stoga želim da zahvalim svim kolegama na predanosti. Pokazalo se da su upravo posvećenost i vrijedan rad pravi recept za uspjeh“, zaključuje naš sagovornik.

Share.

Comments are closed.