Baranin Zoran Klisić prvak Crne Gore u džet-skiju

Naš sugrađanin Zoran Klisić nedavno je ostvario veliki uspjeh. On je sredinom prošlog mjeseca na šampionatu Srbije na kojem učestvuju i predstavnici drugih države iz Evrope, osvojio prvo mjesto i veliki pehar u džet-skiju, postavši nacionalni prvak svoje zemlje.

Rođen je 1978. godine u Baru, osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu. Kako ističe, pasionirani je ljubitelj mora i svih aktivnosti koje se odvijaju na moru.

“Prvi skuter džet- ski kupio sam 2000. godine, kada sam i počeo amaterski da se bavim ovim sportom. Negdje u to vrijeme sam sa prijateljima oformio klub “Aegir”, ali zbog nemogućnosti da se odredi mjesto za veće aktivnosti, klub se ugasio. U međuvremenu sam ostao vezan za ovaj sport (popravljao sam džetove), sve do poziva da učestvujem na međunarodnom turniru ’Ćezare Vismara’ u Beogradu”, kaže Zoran za naš portal. Počeli su da se nižu uspjesi.

“Na Balkanskom prvenstvu u Beogradu 2015. godine, osvajam treće mjesto i prvi pehar. Taj uspjeh sam ponovio godinu kasnije, u nautičkom selu ‘Biser’ u Boljevacima, kada sam na još jednom Balkanskom šampionatu osvojio drugo mjesto. Dvije godine kasnije, 2018- me, na Evropskom šampionatu sam bio četvrti, da bih nedavno na šampionatu Srbije, na kojem učestvuju i predstavnici drugih država iz Evrope, osvojio prvo mjesto i veliki pehar”, sa ponosom navodi Zoran.

Po njegovim riječima, ovaj sport, kao i takmičenja, veoma su zahtjevni.

“Takmičenja su izuzetno teška, jer su rivali prije svega u izuzetnoj kondiciji, uz to imaju dobre sponzore i mjesta na kojima redovno treniraju, za razliku od mene i ostalih takmičara sa ovog podneblja. Kod nas se na obali plaše džet- skija, teško je doći do prazne lokacije za trening, pa je pravi izazov obezbijediti prostor za naše aktivnosti. Još uvijek se džet- ski u Crnoj Gori ne tretira kao sport koji bi mogao značajno da doprinese i turističkoj sezoni, po čemu je u svijetu itekako prepoznat. Uz to, u drugim zemljama djeca se u džet- ski klubovima uče kulturi na vodi, ali i razvijaju svijesti koliko je važno sačuvati se prilikom razvijanja velikih brzina tokom vožnje”, podvlači naš sagovornik.

Zoran u periodu kada ne trenira, popravlja prijateljima džetove. Kaže da voli avanturu i često sa svojim četvorotočkašem ode u obilazak barskog zaleđa. Najviše voli da istražuje Sutorman i Sozinu. Ističe da su mu, ipak, prva i najveća ljubav njegove dvije djevojčice, koje neumorno uči ljepotama našeg grada i mora.

Share.

Comments are closed.