Barski maslinari na IX Danima maslinova ulja otoka Hvara

Predstavnici Društva maslinara Bar su, na poziv ličnih prijatelja iz udruge maslinara „Sveti Špirijun“ sa Hvara, protekle sedmice učestvovali na IX Manifestaciji „Dani maslinova ulja otoka Hvara 2024“ koja se tradicionalno održava u gradiću Jelsa.

„U veoma prijatnoj atmosferi, imali smo čast da se družimo sa vrijednim maslinarima otoka Hvara, da se njima razmijene maslinarska iskustva. Pored druženja, učesnici Manifestacije su imali priliku da prate veoma korisna predavanja koja su se odnosila na zaštitu maslina od maslinovog moljca i muve maslina, o značaju zaštite oznaka porijekla maslinovog ulja te predavanje o jednostavnim koracima za dobijanje vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja“, kazali su iz Društva maslinara Bar.

Predsjednik udruge maslinara “Sveti Širijun” Đorđan Gurdulić je, u svojstvu organizatora, posebno pozdravio goste iz Crne Gore, dok je predsjednik Društva maslinara Bar Ćazim Alković dobio priliku da se obrati i pozdravi prisutne. Obzirom da je udruga maslinara „Sveti Špirijun“ slavila dvadest godina postojanja Alković je iskuristio priliku da im čestita taj vrijedan jubilej.

„Manifestacija je bila prilika da se Barani sretnu sa starim prijateljima Stankom Štambukom i Mirellom Žanetić i sa njima razmijene informacije o aktuelnostima u maslinarstvu i kvalitetu maslinovog ulja.

Udruga maslinara ‘Sveti Špirijun’, za početak marta ove godine, priprema organizovanu posjetu Crnoj Gori. Barski malinari se raduju očekivanoj posjeti prijatelja iz Dalmacije, posebno činjenicom da će gosti biti smješteni u Baru, što će biti prilika za više druženja“, naveli su iz Društva maslinara Bar, uz napomenu da su na Hvar otputovali o ličnom trošku i ličnoj organizaciji.

Share.

Comments are closed.