Brojne delegacije prisustvovale proslavi Dana opštine Bar

Proslava 24. novembra – Dana opštine i Dana oslobođenja, i ove godine je bila povod da Opština ugosti delegacije pobratimskih gradova iz više država iz regiona, ali i Evrope, kao i delegacije iseljeničkih asocijacija.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Skupštine opštine Branislav Nenezić upriličili su svečani prijem za sve goste na kojem je iskazana zahvalnost i čast povodom prisustva uvaženih delegacija, uz razmjenu prigodnih poklona koji predstavljaju simbol dobrih odnosa i veza među gradovima.

Predsjednik Raičević je izrazio posvećenost snaženju međusobnog prijateljstva i spremnost Opštine Bar da, shodno svojim mogućnostima, bude partner i oslonac gradovima pobratimima, što je i potvrđeno prilikom razornog zemljotresa u Turskoj, kada je barska lokalna uprava uputila finansijsku podršku turskom gradu Adani, čiji je predstavnik izrazio posebnu zahvalnost tim povodom.

Tokom sastanka je dogovoreno jačanje saradnje među gradovima, te pokrenuto pitanje potencijalnog uspostavljanja asocijacije lučkih gradova, kao projekta koji bi mogao značajno doprinijeti njihovom sveukupnom razvoju.

U gostima Opštini Bar bili su gradonačelnici i predstavnici pobratimskih gradova Kučukuju i Adana iz Turske, Grada Sarajevo, Opštine Stari grad Sarajevo i Živinice iz Bosne i Hercegovine, Resena iz Sjeverne Makedonije, Krfa iz Grčke, Biograda na moru i Vodnjana iz Hrvatske.

Osim toga, gosti su bili i predsjednik Matice crnogorske u Republici Makedoniji Miroljub Orlandić, Marinko Ćulafić, predsjednik Zajednice Crnogoraca u Albaniji, kao i Bedri Gul Muković i Ervin Ibar ispred Savjeta za saradnju sa iseljenicima.

Share.

Comments are closed.