Bubulj ekranizovao Nena Belana i Zekovu Svilenu pjesmu

Barska video kuća Bubulj produkcija oglasila se novim spotom – ekranizovali su “Svilenu pjesmu” Momčila Zekovića u izvođenju maestralnog Nena Belana.  

Večeras je u Podgorici, u hotelu “Centreville”, održana i svečana promocija ovog video-rada, kojeg je sponzorisala Turistička organizacija Tivat. O spotu koji je sniman u Tivtu i okolini govorio je sam Belan, nekada vođa kultne splitske grupe “Đavoli”, koji se na Zekov prijedlog odazvao da otpjeva “Svilenu pjesmu“ za njegov autorski projekat “Džep sa tajnama”.

“Radostan sam što je došlo do prilike da spot bude snimljen u rodnom gradu mog pokojnog oca. Uživao sam prilikom snimanja”, rekao je, pored ostalog, Belan.

“Spot je snimljen krajem prošlog marta, a snimanje je trajalo dva dana… Kad smo snimali na starom putu za Njeguše, Neno je insistirao da vozi biciklo nizbrdo, ali bilo je momenata kada su se ponavljale scene, pa se morao vratiti na startnu poziciju. Kamera montirana na volanu je svo vrijeme snimala, tako da je napravila interesantne kadrove Nenove vožnje bicikla (bez brzina) uzbrdo. Već drugi put kad se spuštao, mislili smo da je otišao sa snimanja… pa smo se i mi spustili”, priča jednu od anegdota za Bar Info Dejan Senić, koji skupa sa Brankom Maljevićem potpisuje režiju spota.

Senić za Bar Info kaže da je snimanje sa Belanom bilo puno zanimljivih momenata: “Prvog dana, kad smo išli na ostrvo Gospa od milosti, pokvario se čamac, pa smo ionako pretrpani pod sitnom kišom morali jednim veslom da se vratimo do mola i prebacimo u drugi čamac. Poslije sve te silne muke, kad smo stigli, stala je kiša, oblaci se razmakli i dobili smo odlično svijetlo i atmosferu. Mislili smo jednom da se našalimo i napravimo kraj spota da on ostavlja biciklo, ulazi u crkvu i zatiče nju pred oltarom kako se udaje za drugog, ali to smo ostavili za neki drugi video klip. Sve u svemu, bilo je odlično druženje i nikome ništa teško nije bilo, ako ne računamo ovu vožnju uzbrdo”

Asistent na snimanju i kolor korekcija spota je djelo Danila Pervova. Djevojka u spotu je Sofija Tomičić, a plesačica Marija Nedeljković.

Share.

Comments are closed.