Čarolija muzike iz Diznijevih filmova opčinila Barane

Sve djevojčice su se, dok je dirigentski štapić maestra Roberta Homena prosipao magiju Trgom Vladimira i Kosare, pretvorile u Elsu, Anu, Pokahontas, Malu sirenu, Moanu ili Meri Popins…, a dječaci u Aladina, Kokoa, Nema ili Kralja lavova… Crnogorski simfonijski orkestar, uz izvrsnu podršku operskih zvijezda iz Hrvatske, sopranistice Danijele Pintarić i tenora Josipa Švagelja, u potpunosti je dočarao najljepše numere i melodije iz bezvremenih filmova slavnog Volta Diznija.

Vjerovatno ponajbolji, u umjetničkom smislu svakako najozbiljniji koncert za djecu (i roditelje) koji je održan u Baru, poklon je Turističke organizacije Bara, uz želju da školarcima ova godina protekne u zdravlju, uspjesima i lijepom druženju.

Nije se znalo ko je snažnije i sa više emocija pjevao divne hitove iz animiranih filmova – djeca ili roditelji. Sat i po je trajala magija, a šarmantni, nasmijani maestro Homen nije dozvolio da poziv na bis predugo traje (vjerovatno da dlanovi ne bi previše bridjeli, a mala grla promukla). U stilu velikih umjetnika kojima je damar publike i iskrenost čistih srca vodilja, zamolio je kolege da podare još desetak minuta radosti. Razlili su se tako ponovo čarobni glasovi Danijele i Josipa koji su, po želji publike, još jednom otpjevali „Let it gone“ i „We don’t talk about Bruno“, praćeni horskim pjevanjem posjetilaca.

Srećna lica djece koja su se oko 22 sata, pjevušeći, razmiljela ka svojim domovima, preplavila su centar grada. Odavno Bar nije na jednom mjestu okupio toliko osmjeha koje je probudila umjetnost.

Share.

Comments are closed.