Časopis Nekazano posvećen Nedeljki Cici Pavlović

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca „Nekazano“ iz Bara je objavilo peti broj časopisa za kulturu i umjetnost 23. aprila, na Svjetski dan knjige i autorskih prava. Ovaj broj je posvećen pjesnikinji i novinarki Radio Bara Nedeljki Cici Pavlović, preminuloj prije dvije godine.

Zbog novonastale situacije sa pandemijom koronavirusa sve aktivnosti po pitanju promocija su odložene za vrijeme kad prođe vanredna situacija, pa su se u „Nekazanom“ odlučili za on-line promociju putem youtube kanala, a časopis je urađen i u pdf i jpg formatu.

U ovom broju časopisa, čitaocima se, pored osvrta na djelo Nedeljke Pavlović (rad Milana Vujovića), nude pjesme 130 autora iz Bara i čitavog svijeta, prozni radovi 32 stvaraoca i dvanaest aforističara.

“Svi smo svjedoci jednog jako teškog razdoblja svjetske istorije u kojem je ograničeno kretanje i okupljanje pogodilo sve oblasti života, pa tako i kulturne djelatnosti. Otkazane su najveće kulturne i sportske manifestacije i život se sveo na borbu kako preživjeti i sačuvati svoje porodice i sebe od pošasti. Naši lični životni prostori i poneka šetnja u samoći su nam postali život. Ali smo odlučili da i u ovakvim uslovima nastavimo rad međunarodnog udruženja ‘Nekazano’ i da pokušamo da dopremo do svakog od vas koji činite da budemo ono što jesmo. U tu svrhu smo prilagođavanjem situaciji napravili virtuelnu promociju petog broja časopisa za kulturu, kako bi što prije dospio do onih koji ga očekuju. To ne znači da smo odustali od realne promocije. Period po okončanju ograničenja biće nam ispunjen sa više promocija i dešavanja jer ćemo se truditi da nadoknadimo sve što smo propustili. Imamo više odloženih promocija, radova na ediciji novih knjiga a čekaju nas i redovne manifestacije”, stoji u Labuda Lončara, predsjednika Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca „Nekazano“ iz Bara.

Peti časopis nekazano možete pogledati ovdje:

Share.

Comments are closed.