Čestitike povodom Dana državnosti

Predsjednik Humanitarne organizacije za podršku Crnoj Gori iz Nju Jorka, Ćazim Džaferović, sa članovima udruženja, čestitao je crnogorskom narodu 13.jul, Dan državnosti, uz poruku – Nek nam je vječna Crna Gora!

Ćazim Džaferović

* * *

Predsjednik Savjeta za saradnju s dijasporom, Milenko A. Perović, uputio je čestitiku povodom Dana državnosti:

Milenko A. Perović

“U ime Savjeta za zaradnju sa dijasporom i u svoje lično ime, čestitam 13. jul – Dan državnosti Crne Gore – svim članovima Savjeta, našim ljudima i zajednicama u iseljeništvu, kao i građanima Crne Gore

Crna Gora je svoje mjesto među slobodnim narodima uvijek gradila potpomognuta iskrenim patriotizmom i ljubavlju svoje dijaspore. U tome je bila vođena civilizacijski progresivnim idejama i konkretnom pomoći koju je dijaspora kroz istoriju nesebično pružala svojoj matici. I danas, u svim izazovima s kojima se susrijeće, Crna Gora jednako može računati na snagu i iskrenu ljubav svojih kćeri i sinova u iseljeništvu, koji joj na raspolaganje stavljaju sve svoje potencijale u želji da zajedničkim radom doprinesu izgradnji i razvoju moderne i napredne države Crne Gore.

U ovim teškim okolnostima – kada su svuda u svijetu ugroženi životi i zdravlje mnogih – misli i srca svih naših ljudi u iseljeništvu i dijaspori su uz matičnu zemlju, pogotovu na dan kada slavimo slobodarski duh i temeljne vrijednosti na kojima počiva i današnja Crna Gora. Nebrojeno puta valja ponoviti da su te vrijednosti antifašizam, sloboda, ravnopravnost i jednakost svih njenih građana.

Neka nam je svima sretan Dan državnosti”, navodi se u čestitki.

Share.

Comments are closed.