Članovi Plave planete dobili kartice pristupačnosti za Opštu Bolnicu i CKB

NVO “Plava planeta” nastoji da ukaže na probleme sa kojima se suočavaju roditelji i djeca sa autizmom i smetnjama u razvoju. Upravo su dobili kartice pristupačnosti za Opštu Bolnicu i CKB.

“Te kartice znače da ne čekamo u redovima kada je u pitanju Opšta Bolnica Bar, na prijemu kod doktora ili snimanjima i ostalom što barska bolnica može da pruži djeci sa smetnjama u razvoju. I Crnogorska komercijalna banka je podržala projekat, pa nećemo čekati u redovima kod njih. Želim da kažem da smo u pregovorima da i kompanija Voli odobri te kartice za svoje markete. Vjerujemo da hoće, jer već podržavaju Fondaciju Ognjen Rakočević”, kazao je Predrag Perak iz NVO “Plava planeta”.

Perak je bio učesnik Balkanske konferencije o autizmu, koja je od 2. do 4. septembra održana u Tuzli.

“Hvala organizatorima, prije svega Bojanu Radiću, na tome što su me pozvali i prepoznali kao osobu koja se bori za prava djece sa autizmom”, kaže Perak.

On ističe da su problemi sa kojima se susreću roditelji djece sa smetnjama u razvoju svuda isti, s tim što je u Baru dodatni problem što nema Dnevnog centra.

Najavio je da će se naredna konferencija, zakazana za maj, održati u Baru.

“Očekujemo da nas podrže, jer za stručnjake koji bi došli na volonterskoj bazi treba obezbijediti smještaj i hranu”, kaže Perak, koji se nada podršci privrednika iz Bara.

Share.

Comments are closed.