Dadov Antares otvorio One&Only Portonovi umjetnički ciklus

Samostalna izložba slika akademskog slikara iz Bara Dalibora Dada Ćetkovića otvorena je u nedjelju u rizortu “One&Only Portonovi” u Herceg Novom i biće u postavci do 30. maja.

Kroz umjetnički ciklus “Artist Series”, “One&Only Portonovi” rizort će tokom sezone ugostiti pet crnogorskih umjetnika koji će moći da svoje stvaralaštvo predstave kroz izložbe otvorene za javnost – kako gostima hotela, tako i široj publici koja posjeti rizort. Ciklus se organizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

Dalibor Dado Ćetković je rođen u Baru 1982. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2007. godine u klasi profesora Marka Musovića. Od 2008. godine je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore – ULUCG. Laureat je brojnih internacionalnih priznanja i nagrada. Upisan je u prvi Sveopšti likovni leksikon, kao i u Veliku enciklopediju internacionalne umjetnosti “Art Universal” po izboru italijanskih eksperata za savremenu umjetnost i likovnih kritičara Frančeska i Salvatorea Russoa. Do sada je imao 18 samostalnih i preko 80 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a njegovi radovi se nalaze širom svijeta u privatnim kolekcijama. Živi i radi u Baru. Daliborov rad se može pratiti na društvenim mrežama i sajtu www.daliborart.wordpress.com

Share.

Comments are closed.