Dodijeljene nagrade Privredne komore, među dobitnicima firma CG Control iz Bara

Nagrade Privredne komore Crne Gore danas su urečene kompanijama i privrednicima koji su se prethodne godine istakli po uspješnom poslovanju, društvenoj odgovornosti, inovativnosti i unaprjeđenju menadžmenta.

Riječ je o prestižnom priznanju kojima krovna crnogorska poslovna asocijacija ističe vrijedna postignuća privrednika – nosilaca ekonomskog razvoja.

Komora ovom ceremonijom doprinosi i obilježavanju Međunarodnog dana preduzetništva, pokretačke snage svake ekonomije.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je, u prisustvu brojnih uglednih zvanica – visokih predstavnika Vlade, Evropske unije, Ujedinjenih nacija, diplomatskog kora, poslovne i akademske zajednice, uručio nagrade laureatima – za uspješno poslovanje kompanijama Donator (u kategoriji srednjih i velikih preduzeća), C.G. Control (u kategoriji malih preduzeća) i Osmi Red-D (kao kompaniji sa vlasnicom/menadžerkom), zatim za društvenu odgovornost preduzeću Put-Gross, inovativnost startapu Fluorish, te za unapređenje menadžmenta Jovanu Lekiću, predsjedniku NALL grupe.

„Oblasti u kojima se dodjeljuje ova nagrada: uspješno poslovanje, društvena odgovornost, inovativnost i unaprjeđenje menadžmenta, upravo i predstavljaju sve ono čemu naša privreda treba da teži. Takođe, to su kvaliteti po kojima želimo da izdvajamo privrednike, da ih po tome prepoznajemo ali i da ih zbog toga nagrađujemo. Jer jedino ona privreda, koja uspješno posluje, koja je društveno odgovorna, koja je inovativna i koja u kontinuitetu unaprjeđuje svoje poslovanje, jeste glavni pokretač održivog privrednog rasta i razvoja, najbolji partner kojeg državne institucije mogu da imaju u kreiranju boljeg ekonomskog ambijenta“, kazao je predsjednik Milatović.

Nagradu za uspješno poslovanje koja se dodjeljuje preduzetnicima, mikro i malim privrednim društvima dobila je kompanija C.G. Control d.o.o. iz Bara, koja se bavi kontrolisanjem kvaliteta i kvantiteta roba i usluga prilikom izvoza/uvoza u Crnoj Gori i Albaniji. Riječ je o tržišnom lideru prepoznatom po evropskim standardima kvaliteta u poslovanju, operativnoj izvrsnosti i profitabilnosti. CG Control koristi moderne mašine i aparate za mjerenje, kontrolisanje i ispitivanje, vodi računa o održivom razvoju, zaštiti životne sredine kao i o zaštiti zdravlja pojedinaca. Kompanija je, da bi osigurala stabilnost i kvalitet, uvela standard MEST EN ISO 17025. Rad na konstantnom unaprjeđenju kvaliteta usluga i poslovnosti rezultirao je ostvarenjem natprosječnih rezultata poslovanja, čime su stvoreni uslovi za dalji rast i razvoj kompanije.

Share.

Comments are closed.