Ekipa KPS Rumija prva u Sarajevu, Madžar prvi pojedinačno

Na takmičenju u praktičnom streljaštvu koje se održalo danas  u Sarajevu na strelištu Žuč, ekipa Kluba praktičnog streljaštva “Rumija” iz Bara je osvojila prvo mjesto u diviziji “Standard”.

Nadmetanje je održano u sklopu drugog kola Lige BiH.

U sastavu ekipe “Rumija” su bili Dino Đulamerović, Veselin Noveljić, Senad Vulić i Milan Madžar. U pojedinačnoj konkurenciji Madžar je osvojio prvo mjesto.

Članovi KPS “Rumija” Bar ponovili su time uspjeh iz prošle godine, kada su u junu osvojili prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji u diviziji “Standard”, takođe u Sarajevu. Već u nedjelju, očekuje ih novo takmičenje – u Danilovgradu šesto Lige Crne Gore.

Barski klub praktičnog streljaštva “Rumija” je osnovan 2004. godine, i okuplja veliki broj entuzijasta i zaljubljenika u ovu aktivnost.  

Praktično streljaštvo je u početku korišteno kao zahtjevniji izraz obuke sistema pripadnika vojske, policije, posebno specijalnih jedinica i službi obezbjeđenja, da bi se kasnije omasovilo i razvilo u veoma privlačan sport koji doživljava ekspaniziju. Čak 105 zemalja je među članovima svjetske konfederacije.

Share.

Comments are closed.