Fotografija sa Maslinijade među najboljim u svijetu

Ana Zelinskaja, profesionalni fotograf iz Budve, ušla je u TOP 35 jednog od najvećih međunarodnih fotografskih takmičenja. Ove godine na konkursu je učestvovalo 124.827 fotografa iz 174 zemlje, koji su prijavili oko 470.000 fotografija.

35AWARDS je velika međunarodna nagrada koju su 2015. godine osnovali profesionalni fotografi online zajednice 35photo.pro. Posebnu pažnju izaziva sistem glasanja koji se odvija u tri faze.

Takmičenje ima za cilj da pronađe 100 najboljih radova i 100 najboljih fotografa širom svijeta.

Radovi Ane Zelinskaje predstavljeni su u nominaciji “Ulična fotografija”. Najveći broj glasova dobila je fotografija koju je Ana napravila tokom tradicionalnog festivala Maslinijada koji se održava u Baru.

„Veoma mi je drago što je upravo ovo djelo privuklo pažnju, jer je inspirisano mojom ljubavlju prema našoj lijepoj i gostoljubivoj Crnoj Gori“, kazala je Zelinskaja.

Ana Zelinskaja živi u Crnoj Gori od 2015. godine. Profesionalni je fotograf i grafički dizajner. Imala je više samostalnih izložbi, pobjednica je i laureat Međunarodnog foto konkursa Balkanski most. Trenutno je direktor umjetničkog kluba „Kuća sunca“ u Budvi.

Share.

Comments are closed.