Grimm na otvaranju City Groova u Podgorici

Barski rock bend bio je među privilegovanima koji su nastupili na otvaranju regionalnog trodnevnog muzičkog festivala “Mtel-City Groove” u Podgorici.

Osim njih, prvog dana su nastupili i Edo Maajka, Kiril Džajkovski i “Milky Waves”.

Frontmen grupe “Grimm” Nebojša Đukanović rekao je za zvanični kanal festivala da “nastupaju poslije dužeg vremena”.

“Nadam se da će ovakvih dešavanja biti sve više i da će izvođači iz Crne Gore imati što više prilike da se pokažu. Festivali su potreba,koja je neophodna za afrimaciju bilo koje vrste muzike, posebno roka. Ovim putem bih apelovao da ovakve manifestacije budu što češće, da se publici pruži prilika da čuje različite žanrove, kako bi mlađa populacija naučila što više o zvuku koji je nekada bio jako popularan”, rekao je Đukanović.

On se na društvenim mrežama osvrnuo i na činjenicu da je za sedam dana nastupao na dva dijametralno suprotna festivala.

“Dva po koncepciji i ambijentu apsolutno različita festivala ‘Godinjske zvjezdane noći’ vs ‘City Groove festival’. Jedan entuzijastičko ruralan, drugi glamurozno urban. Na oba sam bacio po jedan pogled u Nebesa, na oba prisustvovao na osoben način, spojio nespojivo, dvije različite dimenzije istog postojanja i sve u 7 dana. Skromnost je za mene uvijek bila vrlina, ali ako je izražajna superiornost nenametljiva, onda ta superiornost biva i marginalizovana. Zaključak je da pravi umjetnik ne smije biti pasivan, čekati da ga svijet otkrije uvidjevši njegov talenat. Današnje vrijeme traži akciju, dokazivanje, ulazak u svijet sa akcentom na samoizražavanje. Bez toga, umjetnik je duh u nekom kućnom pritvoru!!!”

Druge noći publici su se predstavile Nela, Angelina, Sara Jo i Senidah, a treću će obilježiti australijska pjevačica italijanskog porijekla Gabriela Cilmi, te beogradski bend “Artan Lili”, a festival će zatvoriti britanski elektro pop bend “Kosheen”.

Share.

Comments are closed.